Brașov: Drapelul Național de pe vârful muntelui Tâmpa a fost înlocuit de jandarmii montani

Brașov: Drapelul Național de pe vârful muntelui Tâmpa a fost înlocuit de jandarmii montani

Jandarmii montani au înlocuit, duminică, Drapelul Național amplasat pe un catarg aflat pe vârful muntelui Tâmpa, deoarece era deteriorat de intemperii, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Brașov, Ciprian Aldea.

"Azi, 6 august 2017, jandarmii montani împreună cu reprezentantul Agenției Metropolitane Brașov, care este custodele muntelui, au înlocuit simbolul național pentru a putea fi vizibil de către brașoveni, dar și de către turiștii prezenți în zona Brașovului. Noul Drapel Național arborat are o lungime de 7,5 metri și o lățime de 5 metri, înlocuindu-l pe cel vechi, care a fost deteriorat de vreme și vântul puternic de pe munte", potrivit sursei citate.

Muntele Tâmpa face parte din Masivul Postăvarul, are o înălțime de 960 de metri față de nivelul mării, situându-se cu circa 400 de metri deasupra Brașovului, aducându-i orașului denumirea de "orașul de la poalele Tâmpei".

Tâmpa sau "muntele din mijlocul orașului" este o rezervație naturală care se întinde pe o suprafață de 190 de ha, adăpostind peste 400 de plante superioare, peste 900 de specii de fluturi, peste 100 specii de păsări, dar și carnivore mari, aflându-se în fondul forestier proprietate publică al municipiului Brașov.

De pe platoul din vârful muntelui, privitorul are o panoramă extraordinară a orașului și o priveliște unică a Țării Bârsei în zilele senine. La câțiva zeci de metri de restaurantul aflat pe vârful muntelui, la care se ajunge cu telecabina, s-au montat în anul 2004 litere imense, luminate noaptea, ce formează numele orașului Brașov. Între restaurant și aceste litere este un catarg de câțiva metri pe care flutură Drapelul Național. Acesta este schimbat ori de câte ori este deteriorat de intemperii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…