Brașov: Economistul Rafael Garay va fi extrădat în Chile

Brașov: Economistul Rafael Garay va fi extrădat în Chile

Magistrații Curții de Apel Brașov au admis vineri cererea de extrădare formulată de autoritățile din Chile pentru economistul chilian Rafael Garay, acuzat de deturnare de fonduri, potrivit portalului instanței.

Aflat în arest preventiv la Brașov din 28 decembrie, în vederea extrădării, magistrații au prelungit măsura provizorie de arest preventiv cu încă 30 de zile, până în 18 martie.

"Admite cererea de extrădare formulată de autoritățile judiciare din Chile, înregistrată la Direcția Drept Internațional și Cooperare Judiciară din cadrul Ministerului Justiției la data de 27.12.2016 sub nr. 80875/2016. Dispune extrădarea cetățeanului chilian — persoana extrădată Garay Pita Rafael Eduardo autorităților judiciare din Chile pentru efectuarea actelor de cercetare penală și judecată pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă repetată, conform secțiunii 468, coroborată cu secțiunea 467 alineat ultim din Codul penal chilian, infracțiune ce face obiectul acuzațiilor cuprinse în hotărârea Doc I. 526/16-P.46 din 14 decembrie 2016 a Curții de Apel din Santiago, Chile, astfel cum a rămas definitivă, și a mandatului de arestare nr. 1611226006133-2 din 23 septembrie 2016 a Tribunalului de Drepturi și Libertăți nr. 7 Santiago, Chile", se precizează pe portalul instanței brașovene.

În data de 18 noiembrie 2016, omul de afaceri chilian a fost prins de polițiștii români într-un mall din Brașov și a fost prezentat Curții de Apel Brașov care a decis să fie plasat în arest la domiciliu până la clarificarea documentelor de extrădare. Pentru că documentele de extrădare nu au fost gata, pe 29 noiembrie o instanță a Curții de Apel Brașov a prelungit cu încă 20 de zile, până în 28 decembrie, arestul la domiciliu. Pe 28 decembrie 2016, magistrații Curții de Apel au hotărât arestarea preventivă provizorie pentru 30 de zile, măsură preventivă care a fost prelungită până în 18 martie 2017.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro