Braşov: Fostul prefect Marian Rasaliu, desemnat candidat al PSD la preşedinţia Consiliului judeţean

Social-democraţii braşoveni şi-au lansat candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov, în persoana fostului prefect Marian Rasaliu.

În cadrul Conferinţei judeţene a PSD Braşov, care a avut loc duminică, Rasaliu, recent revenit în partid, a fost, de asemenea, desemnat preşedinte executiv al filialei.

"În calitate de preşedinte executiv, voi face tot ce-mi stă în putinţă ca preceptele social-democrate să le fac cunoscute în fiecare sat, în fiecare comună, în fiecare gospodărie şi voi face în aşa fel să se ştie clar ce dorim noi de la acest judeţ, acest Guvern, de la această ţară. Îmi doresc o infrastructură demnă de anul 2020, un învăţământ pentru copiii noştri în condiţii excepţionale - mai avem patru localităţi unde toaletele sunt în fundul curţii la şcoală - şi mă voi lupta cu tot ce-mi stă la dispoziţie pentru marile proiecte de infrastructură ale judeţului Braşov - spital, şi nu numai cel regional, pentru toate spitalele, cabinetele medicale, infrastructura mare - aeroportul. Merg cu mandatul pe masă: în momentul în care voi deveni preşedinte al CJ, acest aeroport va deveni realitate. Economia judeţului o cere, oamenii de afaceri trebuie să beneficieze de o infrastructură modernă", a declarat, la finalul şedinţei, Rasaliu.

El a menţionat, totodată, că o prioritate a sa va fi şi protecţia socială "reală", "a celor care într-adevăr au nevoie".

Preşedintele PSD Braşov, senatorul Marius Dunca, a precizat că există deja candidaţi pentru primăriile din 80% din localităţile judeţului. În ceea ce priveşte municipiul reşedinţă, PSD ar putea sprijini şi un candidat din afara partidului, a indicat el.

"Noi suntem deschişi spre alianţe. Evident că trebuie să alegem o persoană cu foarte multă experienţă şi nu trebuie să mai mergem pe oameni care promovează ura în societate şi războiul. (...) Să vedem care este candidatul cel mai bine pregătit, cu cota cea mai mare. (...) Pentru noi, prioritare sunt proiectele braşovenilor şi acest lucru îl putem realiza numai dacă ne vom uni, să facem ceea ce a făcut colegul Rasaliu, nu a ţinut cont de culoarea politică şi i-a pus pe toţi la aceeaşi masă", a afirmat Dunca, menţionând că desemnarea candidatului la Primăria Braşov se va face în urma unui sondaj de opinie, în care vor fi incluse atât nume din PSD, cât şi din alte partide.

Potrivit lui Dunca, mesajul PSD pentru alegerile care urmează este "uniţi pentru Braşov", iar social-democraţii vor promova oameni din toate categoriile sociale.

"Toţi vorbim româneşte, dar nu toţi suntem profesori de limba română. Avem şi economişti şi medici şi oameni care au terminat relaţii internaţionale. Trebuie să unim şi generaţii şi să fim uniţi în toată această diversitate, să aducem din toate categoriile sociale, din toate domeniile de activitate. PSD e cel mai mare partid şi vom promova oameni din toate categoriile sociale", a afirmat liderul PSD Braşov, făcând referire la declaraţiile lui Titus Corlăţean, potrivit cărora partidul ar avea nevoie de oameni care să vorbească în mod corect româneşte.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, aşteptat la reuniunea PSD Braşov, a participat, în prima parte a zilei, la conferinţa de alegeri a PSD Dâmboviţa, care a fost una cu "dezbatere" şi s-a încheiat prea târziu pentru a mai avea timp să ajungă la Braşov, a menţionat Marius Dunca.

Marian Rasaliu a fost vicepreşedinte al CJ Braşov, timp de un mandat, până în 2008, şi, ulterior, a fost senator PDL. După acest mandat, a fost, trei ani, până în decembrie 2019, prefect al judeţului Braşov. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

2 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

3 Situația la zi / Americanii spun că urmează o pandemie. „Nu este o chestiune de DACĂ. Este o chestiune de CÂND ș…

4 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

5 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut