Brașov: Grupare infracțională specializată în trafic internațional de droguri destructurată de polițiști

Brașov: Grupare infracțională specializată în trafic internațional de droguri destructurată de polițiști

O grupare infracțională specializată în trafic internațional de droguri a fost destructurată de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Brașov și București, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea DIICOT - Serviciul Teritorial Brașov, precizează într-un comunicat de presă transmis luni AGERPRES Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate din Brașov și București, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT — Serviciul Teritorial Brașov au efectuat pe 1 noiembrie zece percheziții la locuințele unor persoane bănuite de trafic internațional de droguri de risc și mare risc. De asemenea, în cursul lunii octombrie 2017 și în intervalul 1-2 noiembrie a.c., au fost realizate trei constatări ale unor infracțiuni flagrante, comise de către membrii grupării.

Potrivit documentului citat, în cauză au fost confiscate în total 320 de grame de cannabis, 190 de grame de rezină de cannabis (hașiș), 35 de grame de cocaină și două comprimate de MDMA. Pe parcursul cercetărilor, au fost confiscate și diverse sume de bani în lei, euro, USD și lire sterline, în valoare totală de 54.000 de lei. În urma acțiunilor au fost puse în executare 14 mandate de aducere, persoanele fiind conduse pentru audieri la sediul DIICOT — Serviciul Teritorial Brașov.

Față de șapte persoane a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, iar față de alte două persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar, sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc și mare risc. La percheziții au participat și luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, potrivit sursei citate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...