Braşov: Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în judeţ a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori

Braşov: Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în judeţ a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în judeţul Braşov a depăşit, vineri, pragul de 3 la 1.000 de locuitori, ajungând la 3,53, înregistrând în ultimele 24 de ore o creştere semnificativă, de la 2,88 cazuri la 1.000 de locuitori.

Conform datelor publicate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov, municipiul Braşov a avut, vineri, cea mai ridicată rată de transmitere a virusului în judeţ - 4,94 cazuri la mia de locuitori.

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a fost peste 4 cazuri la mia de locuitori şi în localităţile limitrofe Hărman (4,89), Ghimbav (4,37) şi peste 3 în Sânpetru (3,22).

Într-un număr de 13 localităţi incidenţa cumulată depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori, iar în alte 23 se situează între 1,5 şi 3, doar în trei localităţi din mediul rural neexistând niciun caz de COVID-19.

Potrivit datelor DSP, în judeţul Braşov, vineri, erau 2.388 de persoane cu teste pozitive COVID-19, dintre care 90 în focare.

Conform GCS, în judeţul Braşov, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate peste 400 de noi cazuri de infectare cu virusul. AGERPRES / (AS - autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă