Brașov: Număr record de turiști la Castelul Bran și la Biserica Neagră, în minivacanța de 1 Mai

Brașov: Număr record de turiști la Castelul Bran și la Biserica Neagră, în minivacanța de 1 Mai

Obiectivele turistice din municipiul reședință și județ au fost vizitate de un număr record de persoane în minivacanța de 1 Mai, potrivit reprezentanților acestora.

Castelul Bran a fost vizitat în perioada 28 aprilie—1 mai de peste 16.000 de turiști, recordul fiind întregistrat în ziua de duminică, 30 aprilie, când 6.021 de persoane au trecut pragul obiectivului turistic.

"În această perioadă am avut un număr de 16.670 de turiști români și străini, dar recordul l-a deținut ziua de duminică, cu 6.021 de turiști. Pentru o singură zi este într-adevăr un număr mare de vizitatori", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Castelului Bran, Bogdana Balmuș.

Și Biserica Neagră a înregistrat duminică circa 3.000 de vizitatori, număr record pentru o zi de vizitare a obiectivului turistic, cel mai vizitat de altfel din municipiul reședință, care a înregistrat anul trecut 250.000 de turiști.

"Aproape 3.000 de vizitatori doar într-o singură zi, este un record și pentru noi. Am fost sunați de mai multe grupuri de turiști care doreau să vină la Biserica Neagră luni, pe 1 mai. Le-am spus că lunea este închisă pentru vizitatori și le-am transmis să vină duminică. Poate și din acest motiv am avut un număr atât de mare de vizitatori într-o singură zi", a declarat, pentru AGERPRES, Frank Thomas Ziegler, de la Biserica Neagră.

Totodată, și Cetatea Râșnov a fost vizitată în perioada minivacanței de 1 Mai de 8.700 de persoane, a precizat, pentru AGERPRES, viceprimarul orașului, Liviu Butnariu.

Foarte mulți turiști au participat, duminică, la Parada Junilor Brașovului unde, potrivit forțelor de ordine, 15.000 de oameni au asistat la manifestare. Autoritățile locale susțin că, dintre aceștia, câteva mii au fost turiști români și străini care vin la Brașov în fiecare an, în ziua în care are loc această manifestare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”