Braşov: Opt suspecţi, duşi la audieri în dosarul furturilor de biciclete din Germania

Un număr de opt suspecţi din dosarul furturilor de biciclete din Germania au fost conduşi la audieri în urma percheziţiilor desfăşurate de poliţişti, miercuri dimineaţa, în judeţul Braşov, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Braşov.

Conform sursei citate, în urma celor 16 percheziţii domiciliare, au fost ridicate 55 de biciclete şi puse în aplicare 13 mandate de aducere.

Potrivit presei germane, percheziţii în acelaşi dosar s-ar fi desfăşurat şi în Germania. De asemenea, jurnaliştii germani au relatat că hoţii români ar fi preferat bicicletele scumpe, electrice şi au făcut referire la localitatea braşoveană Şercaia, unde ar fi fost asamblate piesele.

Poliţişti din cadrul IPJ Braşov şi din Koln au efectuat, miercuri dimineaţa, 16 percheziţii la persoane bănuite că în ultimii doi ani ar fi furat, în Germania, biciclete pe care le-ar fi dezmembrat şi le-ar fi trimis în România spre a fi reasamblate şi vândute, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 120.000 de euro.

"La data de 9 octombrie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Koln-Nordhein Westfalen efectuează 16 percheziţii pe raza judeţului Braşov, la locuinţele unor persoane bănuite că, începând cu anul 2017 şi până în prezent, ar fi săvârşit furturi de biciclete cu valoare foarte mare de pe raza teritorială a oraşului Koln, Germania, pe care le dezmembrau şi le trimiteau în România, iar ulterior, după reasamblare le comercializau. (...) La finalizarea percheziţiilor, persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunilor cercetate vor fi conduse la audieri, urmând a fi propuse măsuri legale prin unitatea de parchet competentă", se arată într-un comunicat remis, luni, de IPJ Braşov. AGERPRES / (AS - autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

2 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

3 Leana, cu „scoica” fleașcă după anunțul PMP că strânge semnături pentru candidatura lui Băsescu la Primăria Ca…

4 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

5 Sentinţă istorică în dosarul retrocedării a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece, după 11 ani de…