Brașov: Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 10 milioane de lei

Brașov: Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 10 milioane de lei

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Brașov, efectuează, miercuri, 45 de percheziții în Capitală și în județele Olt, Vâlcea, Giurgiu, Botoșani, Vrancea, Mureș, Sibiu și Brașov, într-un dosar penal de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste 10.000.000 de milioane de lei, se precizează într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES de IPJ Brașov.

Perchezițiile se efectuează într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, prin neînregistrarea de venituri și nedeclararea sursei impozabile și nefuncționarea la sediul social declarat.

De asemenea, vor fi puse în executare 27 de mandate de aducere, respectivele persoane urmând să fie duse la audieri.

Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie 2012-decembrie 2014, administratorul unei societăți comerciale din județul Brașov ar fi efectuat achiziții interne și intracomunitare de materiale diverse, fără a le înregistra în evidențele contabile. Astfel, societatea nu ar fi înregistrat venituri provenind din comercializarea mărfurilor, prejudiciind în acest mod bugetul de stat cu 10.160.649 de lei, precizează comunicatul.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale în acest caz, se mai arată în comunicatul de presă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...