Braşov: Primarul George Scripcaru susţine că există riscul de neplată a indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitori

Braşov: Primarul George Scripcaru susţine că există riscul de neplată a indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitori

Peste 1.500 de persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora riscă să nu primească salariile şi indemnizaţiile conform legislaţiei în vigoare, deoarece Guvernul nu a alocat suma necesară acestor plăţi, care trebuie făcute în 15 decembrie, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, primarul Braşovului, George Scripcaru.

Edilul a făcut apel la Guvern, la Ministerul Muncii, Ministerul Finanţelor,dar şi către prefectul Braşovului, Marian Rasaliu, pentru alocarea sumei de 1,3 milioane de lei necesară pentru plata acestor obligaţii.

''Este a nu ştiu câta oară când suntem în această situaţie. Din păcate nu numai actualul Guvern procedează aşa, şi celelalte guverne au făcut la fel, ca să nu înţeleagă cineva că am ceva cu actualul Guvern. Nu numai nouă, autorităţilor locale, dar în primul rând persoanelor aflate în această situaţie, persoanelor cu handicap, familiilor acestora, le creează probleme. Suntem în situaţia în care Guvernul nu ne-a alocat toată suma necesară aşa cum prevede legea, cu destinaţia de plată pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora. Noi am înştiinţat instituţiile statului încă din luna noiembrie pentru sumele care trebuie trimise. În 15 decembrie este ziua de plată a salariilor şi indemnizaţiilor pentru aceste persoane şi, din datele pe care le avem la această oră, după ce am luat legătura cu persoane de la diverse paliere din Ministerul de Finanţe, ni s-a spus că nu sunt bani. Aşa că solicit Instituţiei Prefectului, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, Finanţelor Publice Braşov, parlamentarilor de Braşov, să facă demersurile către Guvern pentru rezolvarea acestei probleme extrem de serioase pentru această categorie de persoane, acum în prag de sărbători'', a afirmat Scripcaru.

Sursa citată a adăugat că şi aşa municipiul Braşov a fost văduvit de suma de 75 de milioane de lei, când a fost aprobat bugetul de stat pentru anul 2018, cu promisiunea că aceşti bani vor fi returnaţi municipalităţii până în luna decembrie, lucru care nu s-a întâmplat.

Situaţia cu care se confruntă municipiul reşedinţă în cazul plăţii salariilor şi a indemnizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi şi a însoţitorilor acestora este una valabilă pentru tot judeţul Braşov, a precizat edilul, după ce a spus că a discutat cu mai mulţi primari din judeţ.

''Dacă această sumă de 1,3 milioane de lei nu ajunge până în 15 decembrie când trebuie să facem plăţi cu Trezoreria, intrăm într-un blocaj pe final de an când va fi greu din punct de vedere procedural să facem acest lucru. Facem o analiză cu structura de buget proprie să vedem dacă putem lua din altă parte, dar acum nu ştiu să vă spun dacă vom reuşi. Din câte ştiu eu şi în sectorul învăţământ sunt probleme de acest gen'', a punctat Scripcaru.

La nivelul municipiului Braşov sunt 1.592 de persoane cu dizabilităţi şi însoţitori ai acestora care beneficiază de salarii şi indemnizaţii din fonduri de la Guvern. Suma totală alocată municipiului Braşov pentru anul 2018 este de 27,3 milioane de lei, fiind alocaţi până acum 26 de milioane de lei. AGERPRES/(A-autor: Jana Pintili, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…