Braşov: Protest cu blocarea intersecţiilor mari din municipiu timp de mai multe ore

Peste 200 de persoane, în mare parte tineri, dar şi mămici cu bebeluşi în braţe, au protestat miercuri seară, blocând pe rând mai multe treceri de pietoni nesemaforizate din zona sensurilor giratorii din municipiul reşedinţă.

Prima trecere de pietoni blocată de aproximativ 20 de persoane, care au trecut în repetate rânduri de pe o parte pe alta a străzii, a fost cea din faţa Teatrului ''Sică Alexandrescu'', în jurul orei 18,00, când traficul este foarte intens. Pentru aproape o jumătate de oră centrul oraşului a fost blocat.

Treptat, numărul protestatarilor a crescut la 200 şi aceştia au început să blocheze alte treceri de pietoni, din zonele Ceasul Rău, Onix, Făget, bulevardul Victoriei, artere foarte circulate în intervalul orar 16,00-19,00, perturbând totodată şi circulaţia mijloacelor de transport în comun.

Fiecare trecere de pietoni era blocată timp de 10-15 minute, prin deplasări repetate ale protestatarilor de pe o parte pe alta a străzii. Ei au scandat tot timpul ''Hoţii'', ''Nu vrem să fim conduşi de penali'', ''Ieşiţi din case'', ''Demisia'', ''PSD, ciuma roşie'', ''Dragnea la închisoare'', ''Fără penali la conducerea ţării'', au fluierat din vuvuzele şi au fluturat steaguri tricolore.

O persoană din rândul protestatarilor a fost sancţionată cu amendă de 3.000 de lei, potrivit Legii 61/1991, pentru împiedicarea forţelor de ordine publică în exercitarea atribuţiilor de serviciu, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov, Cristi Roşu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

3 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

4 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …