Brașov: Remus Truică, Prințul Paul și avocatul Robert Roșu rămân în arest la domiciliu

Brașov: Remus Truică, Prințul Paul și avocatul Robert Roșu rămân în arest la domiciliu

Omul de afaceri Remus Truică, Prințul Paul și avocatul Robert Roșu rămân în arest la domiciliu încă 30 de zile, au hotărât, marți, magistrații Curții de Apel Brașov, ei fiind cercetați în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa, potrivit purtătorului de cuvânt al instanței, judecătoarea Grațiela Milu. Remus Truică și avocatul Robert Roșu se află în arest la domiciliu din 11 decembrie 2015, iar Prințul Paul din 12 decembrie 2015.

Toți au fost prezenți marți, la Curtea de Apel, dar nu au dorit să facă declarații jurnaliștilor.

În 11 decembrie 2015, Curtea de Apel a respins cererea DNA de arestare preventivă a inculpaților din acest dosar, judecătorii stabilind pentru Remus Truică și avocatul Robert Roșu arestul la domiciliu, iar o zi mai târziu, magistrații Curții de Apel au respins și cererea DNA de arestare preventivă a Prințului Paul, și el primind arest la domiciliu.

Potrivit DNA, Remus Truică este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu.

Prințul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influență, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii susțin că, începând din noiembrie 2006, Remus Truică, avocatul Robert Roșu și alte persoane au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Prințul Paul. Ulterior, la acest grup au aderat și Dan Andronic, Marius Marcovici și Lucian Mateescu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD

5 De citit...