Brașov: Testarea sistemului antitanc portativ SPIKE-LR, în poligonul Cincu

Brașov: Testarea sistemului antitanc portativ SPIKE-LR, în poligonul Cincu

La Centrul Național de Instruire Întrunită "Getica'' din Cincu, județul Brașov, va avea loc, miercuri, tragerea de recepție, testarea și evaluarea operațională a Sistemului antitanc portativ SPIKE-LR, sistem ce face parte din programul de înzestrare a Forțelor Terestre Române, precizează, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, biroul informare și relații publice al Statului Major al Forțelor Terestre.

Sistemul este verificat din punct de vedere al capabilităților și cerințelor de operare în cadrul unor scenarii operaționale specifice câmpului de luptă, precum și din punct de vedere al puterii de foc, prin executarea unor ședințe de tragere pe timp de zi și pe timp de noapte, precizează sursa citată.

Programul de înzestare cu Sistemele antitanc portativ SPIKE-LR se va derula între anii 2017 — 2019, acestea intrând în dotarea brigăzilor de infanterie, cercetare și vânători de munte, precum și a regimentelor de artilerie aparținând Forțelor Terestre Române.

Sistemul antitanc portativ SPIKE-LR are în componență unitatea de comandă, racheta și trepiedul, având următoarele caracteristici tehnico-tactice: distanța de angajare 200-4000 de metri, viteza rachetei 130-180m/sec, modurile de observare și tragere pe timp de zi și pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile, menționează documentul citat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”