Braşov: Turişti rătăciţi de câteva zile în Masivul Făgăraş, căutaţi de salvamontişti şi jandarmii montani

Braşov: Turişti rătăciţi de câteva zile în Masivul Făgăraş, căutaţi de salvamontişti şi jandarmii montani

Salvamontişti de la Serviciul Salvamont al oraşului Victoria, alături de jandarmii montani de la Sâmbăta de Sus caută trei turişti din Iaşi, care s-au rătăcit în Masivul Făgăraş.

''Este vorba de doi bărbaţi, unul de 62 de ani şi 64 de ani şi un tânăr de 18 ani. Dispariţia lor a fost sesizată la începutul săptămânii trecute de către un preot de la Mănăstirea Breaza, de lângă Făgăraş, care a anunţat că maşina cu care cei trei bărbaţi a ajuns în zona stă nemişcată de câteva zile. Aseară la ora 18,30, soţia unuia dintre ei a sunat la 112 şi a anunţat despre dispariţie. Salvamontiştii şi jandarmii montani i-au căutat şi săptămâna trecută, în zilele de marţi şi miercuri pe la refugiile din masivul Făgăraş, dar fără rezultat.Vremea nu a mai permis căutarea lor săptămâna trecută. S-au produs şi avalanşe, iar pericolul este foarte mare'', a declarat pentru AGERPRES, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor, cu atribuţii în coordonarea Salvamont Braşov.

Acesta a mai spus că marţi, începând cu ora 14,30, un elicopter solicitat de ISU va survola crestele masivului. În aparatul de zbor se va afla şi o persoană pregătită să coboare, cu ajutorul unor echipamente specifice de salvare a turiştilor, în cazul în care aceştia vor fi găsiţi.

Potrivit acestuia, dacă va fi cazul se va apela şi la ajutorul salvamontiştilor din judeţele Argeş şi Sibiu. De asemenea, vor fi aduşi din judeţul Suceava câini speciali de căutare în zăpadă.

''Suntem în alertă zi şi noapte şi facem tot ce este posibil pentru găsirea turiştilor'', a spus Adrian Gabor AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

5 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…