Braşov: Zeci de gospodării, afectate de inundaţii în mai multe zone din judeţ

Braşov: Zeci de gospodării, afectate de inundaţii în mai multe zone din judeţ

Pompierii braşoveni au intervenit, începând de luni seara şi până marţi dimineaţa, în mai multe localităţi din diferite zone ale judeţului pentru îndepărtarea efectelor ploilor torenţiale şi ale viiturilor, zeci de apeluri fiind primite la numărul unic de urgenţă 112 de către dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov.

Potrivit sursei citate, peste 50 de apeluri la 112 care sesizau producerea unor situaţii de urgenţă generate de ploile abundente în municipiul Săcele şi localitatea Zizin au fost înregistrate luni seara.

În satul Zizin, pompierii militari au intervenit cu patru autospeciale şi 5 motopompe pentru evacuarea apei din 20 de gospodării, ei fiind sprijiniţi de lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate.

În urma avertizării hidrologice Cod roşu pentru bazinul râului Homorod, un afluent al Oltului, valabilă de luni seara de la ora 21,55 şi până marţi dimineaţa la ora 8,00, ISU Braşov a transmis un mesaj Ro-Alert pentru avertizarea populaţiei din patru localităţi - Rupea, Homorod, Caţa şi Ungra. Totodată, a fost activată grupa operativă a ISU Braşov, în contextul în care erau prognozate scurgeri de pe versanţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite.

În cursul nopţii de luni spre marţi, pompierii militari au fost, de asemenea, solicitaţi să intervină pentru înlăturarea efectelor ploilor în localităţile Făgăraş, Mândra, Şinca Veche şi Feldioara. Totodată, ISU Braşov a intervenit pentru îndepărtarea unor crengi de copaci căzute pe DN 13. AGERPRES/ (AS- autor: Diana Dumitru, editor: Anamaria Constantin, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina