Brațul Kremlinului din Transnistria ajunge până în România. Caracatița devalizatorilor ruși

Brațul Kremlinului din Transnistria ajunge până în România. Caracatița devalizatorilor ruși

Schema rusească este clasică și simplă. Un oligarh cumpără o uzină românească pe nimic. După un timp renunță la ea pe motiv că nu este rentabilă și o cedează unor concetățeni.

Aceștia o dezmembrează, valorifică ce se poate, iar restul este trimis ca fier vechi în Transnistria . Astfel, concurența este înlăturată și se obțin și bani de buzunar pentru servicii.

Separatiștii

Firma Moldmetal Trading SRL a fost fondată în anul 2014 de doi moldoveni din Transnistria și un român: Oleg Babii, Radomir Șeremet și Vasile Tamba. Firma se ocupă cu comerțul de metale, mai bine zis, aduce în România și UE sârmă, oțel beton, țeavă și ciment de la Uzina Metalurgică Rîbnița, din Transnistria.

Același lucru îl fac și firmele T&T Eurogroup SRL (înființată de Vasile Tamba în 2004) și MMS Minerals & Metals Solutions SRL (înființată în 2012 de Radomir Șeremet, tatăl său Petru Șeremet și Cristina Golubcova – patroană de salon de înfrumusețare din Rîbnița), partenere ale Moldmetal Trading, toate funcționând la aceași adresă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”