Brațul lung al Moscovei? O posibilă otrăvire a Marinei Ovsyannikova este investigată în Franța

Brațul lung al Moscovei? O posibilă otrăvire a Marinei Ovsyannikova este investigată în Franța

Procuratura nu a putut să comenteze motivul pentru care Ovseannikova crede că s-a încercat otrăvirea ei.

Marina Ovsyannikova. Foto: Profimedia

Parchetul din Paris a lansat o anchetă cu privire la posibila otrăvire a fostului redactor al Channel One, Marina Ovseannikova, arată un comunicat al instituției pariziene.

"[Ovseannikova] a raportat că s-a simțit rău când a părăsit apartamentul ei. Ea credea că au încercat să o otrăvească", a spus procuratura. "Deocamdată putem spune că am fost înștiințați de mărturia ei. Ancheta a fost încredințată poliției judiciare.” . Incidentul a avut loc joi.

Procuratura nu a putut să comenteze motivul pentru care Ovseannikova crede că s-a încercat otrăvirea ei. Agence France-Presse , citând o sursă apropiată anchetei, susține că fostul editor al Channel One a găsit niște praf pe mânerul ușii apartamentului ei din Paris. Acum, anchetatorii continuă să stabilească toate circumstanțele incidentului, iar experții examinează mostre dintr-o pulbere necunoscută și inspectează apartamentul Ovsyannikovei.

La începutul lunii octombrie, Tribunalul Basmanny din Moscova a condamnat-o în lipsă pe Ovseannikova la opt ani și șase luni de închisoare într-o colonie corecțională de regim general, considerându-se că ar fi fost vinovată de difuzarea de informații false despre Forțele Armate ale Federației Ruse. Potrivit deciziei tribunalului moscovit, la 15 iulie 2022, inculpata a publicat pe propriul canal public un videoclip și o fotografie în care se arăta un afiș cu text care conținea informații în mod deliberat false despre acțiunile militarilor Forțelor Armate Ruse în timpul unei operațiuni militare speciale.

Ovseannikova a scăpat de arestul la domiciliu în octombrie 2022 și a fost trecută pe lista urmăriților internațional. Împotriva acesteia a fost aleasă, în lipsă, o măsură represivă sub formă de detenție.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?