Bravo!

Bravo!

Un tânăr aflat de la vârsta de 7 ani într-o casă de tip familial din Cugir (județul Alba), a reușit să intre la două facultăți, au anunțat reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Alba (DGASPC). Angajații casei l-au susținut în permanență și chiar l-au însoțit în ultimii doi ani la Sibiu, pentru meditații la biologie.

P.P. este absolvent al Colegiului Național ”David Prodan” din Cugir, profilul chimie-biologie, cu media celor 4 ani de studiu peste 9,00 și media la examenul de Bacalaureat peste 8,50.

Reprezentanții instituției spun despre acesta că este un elev conștiincios, perseverent, cu rezultate bune și foarte bune la învățătură pe parcursul celor 12 ani de școală.

”Datorită consecvenței și dorinței de a învăța, de a cunoaște, și cu sprijinul sponsorilor și a personalului din unitatea rezidențială, care în ultimii 2 ani l-au însoțit la Sibiu pentru meditații la biologie, a aplicat și a reușit să intre la două facultăți, respectiv la Facultatea de Medicină din Sibiu și la Facultatea de Medicina Veterinară din Timișoara, opțiunea finală rămânând facultatea din Sibiu, unde a avut media peste 9,30.

Îi dorim succes în această nouă etapă a vieții, cea de student, și îl asigurăm că îl vom sprijini în continuare pentru a-și îndeplini visul” au transmis reprezentanții instituției.

Performanța tânărului din Cugir este notabilă, în condițiile în care, potrivit unui raport al Autărității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, tinerii pleacă din sistemul de protecție cu o educație relativ modestă.

Doar 24% dintre ei reușesc să urmeze cel mult 8 clase și un procent foarte mic ajunge la facultate și o finalizează (aproximativ 3,9%).


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia