Bravo lui!/Premierul Portugaliei, atac dur la adresa Olandei după piedicile constante puse în calea unui răspuns comun al UE pentru țările afectate de coronavirus

Bravo lui!/Premierul Portugaliei, atac dur la adresa Olandei după piedicile constante puse în calea unui răspuns comun al UE pentru țările afectate de coronavirus

Bravo lui!/Premierul Portugaliei, atac dur la adresa Olandei după piedicile constante puse în calea unui răspuns comun al UE pentru țările afectate de coronavirus.

Premierul Portugaliei, Antonio Costa, a criticat dur duminică conduita Olandei în timpul crizei coronavirusului și a chestionat atașamentul acestei țări la UE. Atacul premierului Portugaliei – una dintre țările care au gestionat bine criza sanitară – vine după ce Olanda a împiedicat constant obținerea unui acord al celor 27 de state membre pentru sprijinirea financiară a țărilor grav afectate de criza economică, precum Spania sau Italia.

”Trebuie să știm dacă vom continua cu 27 de state membre UE sau dacă cineva vrea să fie lăsat în afară. Normal, mă refer la Olanda”, a spus Costa într-un interviu citat de  Politico .

Costa a apărat prestația Comisiei Europene în timpul crizei, spunând că a acționat ”la maximul capacităților sale. Responsabilitatea e la Consiliul UE (adică la statele membre – n.red.) și nu există nici un transfer de puteri către Comisia Europeană”.

Premierul portughez a criticat conduita Olandei și a altor țări care au frânat săptămâni întregi un acord financiar, arătând că nu este momentul guvernării cu gândul la alegeri, focusul trebuind să fie supraviețuirea statelor membre și a cetățenilor europeni.

Costa îl criticase dur și pe ministrul olandez de Finanțe, Wopke Hoekstra, care ceruse o investigație asupra țărilor prea îndatorate. ”Este respingător”, a spus Costa în urmă cu două săptămâni.

Portugalia, care a luat măsuri rapide pentru stoparea răspândirii coronavirusului, are acum 15.987 de cazuri și 470 de decese. Olanda, care a întârziat săptămâni întregi adoptarea de măsuri restrictive și a mers inițial pe teoria imunizării de turmă, are 24.413 cazuri și 2.643 de decese.

Foto: Antonio Costa / Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...