Brazilia aşteaptă vineri două milioane de doze de vaccin din India

Brazilia aşteaptă vineri două milioane de doze de vaccin din India

Guvernul brazilian a anunţat joi că va primi vineri două milioane de doze din vaccinul britanic AstraZeneca/Oxford produs în India, ceea ce îi va permite să mărească viteza campaniei sale de vaccinare împotriva COVID-19, notează AFP.

"Vineri la sfârşitul după-amiezii urmează să sosească în Brazilia două milioane de doze AstraZeneca", a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un scurt comunicat.

Iniţial, aceste doze trebuiau să sosească săptămâna trecută în Brazilia. Preşedintele Jair Bolsonaro a pus această întârziere pe seama "presiunilor politice" exercitate asupra guvernului condus de premierul indian Narendra Modi pentru a acorda prioritate campaniei de vaccinare din ţara sa.

Brazilia, care numără 212 milioane de locuitori, este după Statele Unite cea mai îndoliată ţară din lume de pandemia de coronavirus, cu peste 214.000 de morţi.

Guvernul brazilian a mizat pe acest vaccin pus la punct de compania anglo-suedeză AstraZaneca în colaborare de Universitatea Oxford pentru a lansa campania de vaccinare.

Duminică, a fost nevoită să se mulţumească, pentru lansare, cu şase milioane de doze de CoronaVac, produs de compania chineză Sinovac în colaborare cu Institutul Butantan din Sao Paolo.

Acest vaccin este promovat de guvernatorul statului Sao Paolo, Joao Doria, posibil rival al preşedintelui de extremă dreaptă la alegerile prezidenţiale din 2022.

Vaccinul AstraZaneca, dezvoltat în parteneriat cu fundaţia Fiocruz a Ministerului brazilian al Sănătăţii, şi CoronaVac necesită două doze la interval de câteva săptămâni. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alex Bodi, dedicații cu bani pentru Vica Blochina la Sorinel Puștiu! La câteva ore de la party, fosta balerina…

2 Așa o fi?

3 ULTIMA ORĂ Procurorii și polițiștii au constatat că lipsesc multe buletine de vot de la alegerile locale din S…

4 În România nimic nu este întâmplător...

5 Vor să facă și la CCR ce-au făcut la TVR? / Liviu Avram ridică preșul de pe un rahat vârât sub el de actuala Put…