Brazilia: Chiar şi din închisoare, Lula da Silva rămâne favorit pentru alegerile prezidenţiale din octombrie (sondaj)

Brazilia: Chiar şi din închisoare, Lula da Silva rămâne favorit pentru alegerile prezidenţiale din octombrie (sondaj)

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, aflat în închisoare din 7 aprilie, a pierdut teren, dar rămâne pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale din octombrie, indică un sondaj publicat duminică, relatează AFP.

Candidatul Lula da Silva, fondator al Partidului Muncitorilor, întruneşte 31 % din intenţiile de vot, fiind urmat de către deputatul de extrema dreaptă Jair Bolsonaro, care este creditat cu 15 %. Marina Silva, fost ministru al mediului în timpul preşedintelui Lula da Silva, se clasează pe poziţia a treia, cu 10 % din intenţiile de vot.

Sondajul Datafolha, realizat în perioada 11-13 aprilie în 227 de localităţi, cu o marjă de eroare de două puncte procentuale, indică un recul al fostului preşedinte brazilian (2003-2010), care avea 37 % din intenţiile de vot într-un sondaj precedent din ianuarie al institutului, comparativ cu 16 % pentru Bolsonaro.

Lula da Silva (72 de ani) este în închisoare din 7 aprilie, unde execută o pedeapsă de 12 ani şi o lună pentru corupţie. El neagă vehement orice vină şi denunţă un complot din partea ''elitelor'' şi a media pentru a-l împiedica să candideze pentru un al treilea mandat, la opt ani după ce a părăsit puterea cu o popularitate record. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /