Brazilia: Insitituțiile sunt suficient de "solide" pentru a rezista la criză (Casa Albă)

Brazilia: Insitituțiile sunt suficient de "solide" pentru a rezista la criză (Casa Albă)

Casa Albă a estimat joi că instituțiile Braziliei sunt suficient de "solide" pentru a rezista la criza politică prin care trece această țară unde președinta Dilma Rousseff tocmai a fost suspendată din funcție.

"Președintele (Barack Obama) continuă să aibă încredere în caracterul solid al instituțiilor democratice din Brazilia pentru a rezista turbulențelor politice", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al executivului SUA.

Întrebat despre situația dnei Rousseff, confruntată cu o procedură de destituire, el a fost evaziv: "Intenționăm să respectăm instituțiile, tradițiile și procedurile" din Brazilia, a declarat purtătorul de cuvânt, notează AFP.

Casa Albă a precizat că Obama nu a avut o convorbire telefonică cu Michel Temer, noul președinte în exercițiu, după un vot istoric în Senat, care a încheiat 13 ani de putere a stângii.

Opoziția de dreapta o acuză pe Rousseff că ar fi ascuns amploarea deficitului public, ''cosmetizând'' în mod intenționat conturile publice pentru a fi realeasă în 2014.

La rândul său, Dilma Rousseff, care afirmă că toți predecesorii ei au folosit această practică fără a fi vreodată anchetați, i-a chemat pe brazilieni "să se mobilizeze" împotriva unei "lovituri de stat".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria