Brazilia: Jair Bolsonaro anunţă pe Twitter că s-a externat din spital

Brazilia: Jair Bolsonaro anunţă pe Twitter că s-a externat din spital

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a anunţat pe Twitter că s-a externat miercuri dimineaţă din spitalul din Sao Paulo în care a fost internet luni sub suspiciunea de ocluzie intestinală , relatează AFP, Reuters şi EFE.

"Sunt externat acum. Vă mulţumesc tuturor", a postat pe Twitter şeful statului, în vârstă de 66 de ani, împreună cu o fotografie în care apare alături de medicii săi.



Preşedintele s-a refăcut după ocluzia intestinală pentru care a trebuit să fie spitalizat de urgenţă luni înainte de răsăritul soarelui, au anunţat marţi medicii săi, precizând că nu va fi supus unei noi intervenţii chirugicale la abdomen.

După atentatul cu armă albă căruia i-a căzut victimă în septembrie 2018, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, Jair Bolsonaro s-a confruntat cu patru operaţii la intestin.

Potrivit ultimului buletin medical publicat de spitalul Vila Nova Star marţi seară, Jair Bolsonaro "a evoluat cu o bună acceptare a regimului lichid care i-a fost propus în timpul zilei, ceea ce a dus la o retragere a sondei nazogastrice" care îi fusese introdusă după internare.

Cu nouă luni înainte de alegerile prezidenţiale, liderul de extremă dreaptă a trebuit să-şi părăsească în noaptea de duminică spre luni locul de vacanţă din statul meridional Santa Catarina din cauza durerilor abdominale puternice.

El a postat luni pe Twitter că a început să se simtă prost duminică după-masă, precizând că este a doua spitalizare a sa "cu aceleaşi simptome" în câteva luni.

În iulie 2021, el a fost transportat tot la spitalul Vila Nova Star pentru un blocaj intestinal după ce a suferit din cauza unor crize de sughiţuri.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...