Brazilia: Noul preşedinte Bolsonaro promite să guverneze 'fără distincţie' de rasă, sex sau religie

Preşedintele ales de extremă dreapta Jair Bolsonaro a promis luni să guverneze Brazilia "fără distincţie de rasă, sex sau religie", în pofida derapajelor sale rasiste, misogine sau homofobe care i-au marcat cariera politică, relatează AFP.

"Începând de la 1 ianuarie, voi fi preşedintele a 210 milioane de brazilieni. Voi guverna în beneficiul tuturor, fără distincţie de origine socială, rasă, sex, vârstă sau religie", a afirmat viitorul şef al statului în cadrul unei ceremonii derulate la Tribunalul superior electoral, la Brasilia.

Jair Bolsonaro, în vârstă de 63 de ani, a primit aici oficial diploma care îi va permite să acceadă la funcţia supremă în stat în trei săptămâni, după alegerea sa cu 55% din voturi pe 28 octombrie, în detrimentul candidatului de stânga Fernando Haddad.

Preşedintele ales a fost foarte emoţionat, vărsând chiar câteva lacrimi în momentul intonării imnului naţional.

"Le mulţumesc celor peste 57 de milioane de brazilieni care m-au onorat cu votul lor. Celor care nu m-au susţinut le cer încrederea pentru a putea să construim împreună un viitor mai bun pentru ţara noastră", a afirmat el în cursul discursului care a durat circa zece minute.

El a ţinut să-i mulţumească şi lui Dumnezeu "pentru că sunt în viaţă şi pentru această misiune în fruntea guvernului", referindu-se la atentatul cu armă albă de la 6 septembrie care aproape l-a costat viaţa.

Înmânarea diplomei prezidenţiale era prevăzută iniţial pe 19 decembrie, dar ceremonia a fost devansată din cauza unei operaţii la care preşedintele urma să fie supus în această săptămână. În cele din urmă operaţia a fost amânată pentru luna ianuarie, din cauza unei inflamaţii.

După atacul cu cuţitul căruia i-a fost victimă, Jair Bolsonaro a fost operat de urgenţă pentru mai multe perforaţii ale intestinului, apoi operat din nou la puţin timp după aceea din cauza unor complicaţii, fiind spitalizat timp de 23 de zile. El poartă de atunci o pungă de colostomie, care urmează să-i fie înlăturată în ianuarie.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

3 Băsescu și Ponta, bălăcăreală la Cocina TV! Ponta: După şase seara, culcaţi-vă / Băsescu: E tonul prostului

4 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…

5 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!