Brazilia: Preşedintele Bolsonaro, operat "cu succes" (preşedinţie)

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a fost operat "cu succes" luni la Sao Paulo, chirurgii înlăturând cu succes punga de colostomie instalată după atentatul cu armă albă căruia i-a căzut victimă în septembrie, a indicat preşedinţia, citată de AFP.

"Operaţia preşedintelui Jair Bolsonaro s-a încheiat cu succes", a anunţat preşedinţia într-un scurt comunicat, precizând că un buletin medical va fi difuzat în următoarele ore.

Intervenţia a început la ora 06.30 (08.30 GMT) la spitalul Albert Einstein din metropola Sao Paulo şi urma să dureze circa trei ore, dar a fost încheiată după mai mult timp decât era prevăzut.

În contextul îngrijorării exprimate de un internaut pe Twitter, unul dintre fii preşedintelui, deputatul Eduardo Bolsonaro, a ţinut să-l liniştească chiar pe reţeaua socială. "Totul decurge bine, apreciez faptul că eşti îngrijorat", a scris el.

"Mulţumesc pentru toate mesajele de susţinere. Intervenţia chirurgicală se derulează în acest moment #BoaCirurgiaBolsonaro", a postat mai devreme Eduardo Bolsonaro, care l-a însoţit pe tatăl său la spital.

Jair Bolsonaro a fost foarte aproape de moarte după un atentat în timpul unei băi de mulţime din campania electorală, care a avut loc pe 6 septembrie 2018, în statul Minas Gerais.

Înjunghiat în abdomen de un dezechilibrat mintal, el a suferit perforaţii ale intestinului şi viaţa i-a fost salvată datorită unei intervenţii chirugicale de urgenţă după ce pierduse foarte mult sânge.

El a fost spitalizat timp de 23 de zile în spitalul Albert Einstein, instituţie de renume din cea mai mare metropolă braziliană.

Intervenţia de luni a constat în închiderea colostomiei în vederea restabilirii continuităţii intestinale normale.

#BoaCirurgiaBolsonaro a devenit luni dimineaţă, în câteva minute, cel de al treilea hashtag cel mai utilizat pe Twitter în Brazilia.

El însuşi foarte activ pe reţelele sociale, Jair Bolsonaro a postat duminică o înregistrare în care, purtând ţinuta albastru deschis a pacienţilor, el declara: "Dacă vrea Dumnezeu, totul va fi bine. Vă mulţumesc pentru rugăciunile voastre".

Preşedintele de extremă dreapta, în vârstă de 63 de ani, ar urma să aibă apoi "un repaus strict" de 48 de ore, a precizat duminică purtătorul său de cuvânt, gen. Otavio Santana do Rego Barros.

El va fi înlocuit provizoriu în această perioadă de vicepreşedintele Hamilton Mourao, un general care a exercitat aceste atribuţii şi în timpul deplasării lui Bolsonaro la Forumul economic de la Davos, între 21 şi 24 ianuarie.

Ulterior, Bolsonaro îi va primi pe miniştri la spital şi va rămâne la Sao Paulo "până la zece zile", potrivit purtătorul său de cuvânt.

"O întreagă structură a fost instalată la Sao Paulo pentru a asigura o guvernare eficientă", a subliniat generalul Otavio Santana do Rego Barros.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

3 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

4 Minciunile Chinei ies la iveală! Priviți, doar la Wuhan numărul urnelor funerare este cel puțin dublu față de …

5 Mister în Germania / Ministrul de finanţe al landului Hesse s-a sinucis

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia