Brazilia suspendă importurile de cafea în urma protestelor fermierilor

Guvernul brazilian a decis să suspende, temporar, importurile de cafea pe fondul unei dispute între fermieri și reprezentanții industriei cafelei instant din Brazilia, cel mai mare producător și exportator mondial de cafea, informează Bloomberg.

Președintele Michel Temer a luat această decizie marți seara după ce o serie de parlamentari au prezentat date care arată că stocurile braziliene de cafea robusta sunt suficiente pentru a acoperi necesitățile interne, iar importurile i-ar afecta pe fermieri.

Decizia președintelui a venit la o zi după ce ministrul brazilian al Agriculturii, Blairo Maggi, a anunțat că guvernul va aproba importurile de cafea robusta verde din Vietnam, după mai multe luni de lobby din partea producătorilor de cafea instant din Brazilia. "Îi respect pe cultivatori dar este nevoie de importuri din cauza lipsei de cafea pe piața internă", a declarat Blairo Maggi.

În replică, președintele principalei asociații a cultivatorilor de cafea robustă din Brazilia, Cooabriel, Antonio Joaquim de Souza Neto, a declarat că aprobarea importurilor i-ar descuraja pe fermieri să cultive cafea. "Cultivatorii se vor reorienta spre producția de piper sau către creșterea vitelor", a declarat Neto.

Brazilia a încercat și în luna mai 2016, fără succes, să importe cafea verde. Guvernul a autorizat importul a 400.000 de tone de cafea din Peru pentru ca ulterior să revină asupra deciziei, tot în urma protestelor producătorilor.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă