Brazilia: Un episcop demisionează după difuzarea unui videoclip în care apare în ipostaze intime

Brazilia: Un episcop demisionează după difuzarea unui videoclip în care apare în ipostaze intime

Un episcop brazilian a demisionat din postul său după difuzarea unui videoclip în urmă cu o săptămână în care el este surprins în ipostaze intime, relatează joi DPA.

Papa Francisc a acceptat demisia episcopului Tome Ferreira da Silva, au anunţat miercuri Vaticanul, Conferinţa episcopilor din Brazilia (CNBB) şi dieceza oraşului Sao Jose do Rio Preto.

Arhiepiscopul Moacir Silva a fost numit de papa Francisc să ocupe poziţia ca interimar, a declarat Sfântul Scaun.

Tome Ferreira da Silva ar fi fost văzut într-un videoclip intim postat pe social media săptămâna trecută. Într-o scurtă secvenţă, el poate fi văzut că se masturbează în timpul unui apel telefonic video.

Potrivit ziarului Diario da Regiao, episcopul a confirmat că el era într-adevăr în înregistrarea video şi a dorit să ştie cine a distribuit-o.

În 2018, canalul brazilian Globo a relatat deja că Tome Ferreira da Silva a demisionat din postul de coordonator regional al diecezei Sao Jose do Rio Preto.

Vaticanul îl investighează pe episcop pentru presupusă omisiune sau lipsă de acţiune în cazuri de abuzuri sexuale comise de preoţi care au făcut parte din dieceză la acea vreme. Episcopul Tome însuşi a făcut schimb de mesaje sexuale cu un tânăr.

Deciziile Vaticanului privind cererile de demisie au adesea durate de răspuns diferite.

În Germania, de exemplu, doi episcopi au aşteptat luni de zile. Cu toate acestea, în cazuri mai presante, procesul poate merge mai repede.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...