Brazilianul Eric, dezvăluire incredibilă: Decizie luată de dragul României VIDEO

Brazilianul Eric, dezvăluire incredibilă: Decizie luată de dragul României VIDEO

Eric de Oliveira Pereira (37 de ani) e, în mod cert, un străin îndrăgostit de România! Ajuns aici, în 2007, după un transfer de la Metropolitano la Gaz Metan Mediaș, simpaticul sud-american a scris istorie în campionatul nostru intern. Dovadă că a și devenit cel mai bun marcator străin din prima ligă românească. Această performanță a realizat-o, în februarie 2022, în tricoul celor de la Voluntari. Atunci, Eric și-a trecut în cont golul cu numărul 65 în campionatul românesc.

Eric, la începuturile carierei sale, când a ajuns în România, la Gaz Metan

După retragerea din activitate, brazilianul a trecut și printr-o perioadă nefastă, suferind de depresie. Vorbim despre o problemă cu care se confruntă mulți foști sportivi de performanță. Din fericire, Eric a fost reabilitat de Hagi, care l-a angajat la Farul Constanța, unde fostul atacant se ocupă de comunicarea cu jucătorii brazilieni, sosiți în lotul „marinarilor“.

Prezent acum la podcastul Business Philosophy al jurnalistului Romeo Chiriac , în parteneriat cu Domeniile Sâmburești, Eric a făcut câteva declarații remarcabile și a dezvăluit cum a refuzat o oferă de două milioane de euro de la naționala Moldovei, în speranța de a juca pentru România! Din păcate, visul său nu s-a îndeplinit, deși, de-a lungul anilor, s-a vorbit de mai multe ori despre naturalizarea lui Eric.

Eric lucrează pentru Farul, în acest moment

Eric lucrează pentru Farul, în acest moment

Ce a declarat Eric, invitat la Business Philosophy?

*Am avut ofertă de două milioane de euro să joc în naționala Moldovei, în 2013, când eram pe val cu Pandurii în Liga Europa. Atunci am refuzat Moldova, pentru că am dorit să joc pentru România. Dar azi aș accepta-o. N-am vrut să aleg banii din Moldova și am ales România. Dar România nu m-a ales.

*A fost dorința mea să joc în naționala României. E un subiect mai delicat că n-am jucat, prefer să-i dau pas. Pentru cei care nu m-au vrut, spun doar că o să vin acum din spate. Copilului meu îi interzic să joace în naționala Braziliei, doar pentru România!

VEZI, INTEGRAL, PODCASTUL CU ERIC

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat