BREAKING! Consilierul județean PSD care a postat pe Facebook fotografii trucate cu președintele Iohannis în haine militare naziste a DEMISIONAT! Din păcate, nicio autoritate a statului NU s-a autosesizat!

BREAKING! Consilierul județean PSD care a postat pe Facebook fotografii trucate cu președintele Iohannis în haine militare naziste a DEMISIONAT! Din păcate, nicio autoritate a statului NU s-a autosesizat!

Consilierul județean PSD care a postat pe Facebook fotografii trucate cu președintele Iohannis în haine militare naziste a DEMISIONAT! Din păcate, nicio autoritate a statului NU s-a autosesizat! Consilierul județean Constantin Guguianu (PSD) a demisionat, după ce a postat pe Facebook fotografii trucate cu președintele Iohannis în haine militare naziste.

PSD Vrancea anunță demisia din funcție a consilierului județean Constantin Guguianu după ce acesta a distribuit, săptămâna trecută, pe Facebook, o imagine trucată cu președintele Klaus Iohannis în haine militare naziste. Anunțul filialei conduse de Marian Oprișan vine după ce Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România, Ellie Wiesel, și -a exprimat îngrijorarea față de gestul consilierului, avertizând că astfel de comunicări de către un demnitar al statului poate încuraja derapaje grave. Gestul consilierului nu este însă singular. Mai mulți lideri PSD, între care Liviu Marian Pop, fostul ministru al educației și Darius Vâlcov, consilierul premierului  Dăncilă, l-au asociat pe Klaus Iohannis cu naziștii în poze trucate.

”Ca urmare a acțiunii personale de a redistribui pe rețelele sociale o fotografie trucata cu Președintele României, consilierul județean Constantin Guguianu și-a prezentat luni, 14 ianuarie 2019, demisia din demnitatea publică, dar și din calitățile deținute în cadrul organizației PSD Vrancea. Pe această cale PSD Vrancea se delimitează de acțiunile domnului Constantin Guguianu și condamnă ferm acest tip de comportament!”, se arată în comunicatul PSD Vrancea dat publicității luni dimineața.

Constantin Guguianu, consilier județean PSD, a distribuit pe pagina sa de Facebook un trucaj cu președintele României, Klaus Iohannis, îmbrăcat în haine militare naziste.  Ulterior, Guguianu a șters postarea. Potrivit site-ului realitateadevrancea.net, Constantin Guguianu este fost ofiţer de contrainformaţii militare şi de 15 ani este consilier judeţean la Vrancea ales pe listele PSD. El a trădat PD-ul, în 2004, asigurându-i majoritate lui Marian Oprișan în CJ.

Pe data de 12 ianuarie, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a anunțat pe pagina de Facebook că  ”a luat la cunoștință, cu maximă îngrijorare, despre gestul pe care consilierul județean Vrancea, Constantin Guguianu, l-a făcut pe pagina sa de Facebook, prin care figura preşedintelui României, Klaus Iohannis, este trucată, iar șeful statului apare cu caschetă și în haine militare naziste”. Institutul vertizează că ”astfel de comunicări, făcute de către un demnitar al statului, pot atrage și încuraja totodată, derapaje grave”.

Institutul Ellie Wiesel avertizează că promovarea, în spațiul public, a unor simboluri fasciste, legionare sau naziste intră sub incidența Legii nr. 217/2015, pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...