BREAKING! Fără precedent! Președintele a SUSPENDAT ședința CSAT la cererea miniștrilor PSD în frunte cu Proasta României! Document.

BREAKING! Fără precedent! Președintele a SUSPENDAT ședința CSAT la cererea miniștrilor PSD în frunte cu Proasta României! Document.

BREAKING! Fără precedent! Președintele a SUSPENDAT ședința CSAT la cererea miniștrilor PSD în frunte cu Proasta României! Şedinţa CSAT a fost suspendată după aproape 5 ore de discuții de președintele Klaus Iohannis. Cotroceniul anunță că va fi reluată pe 19 decembrie.

„Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care a avut loc marți, 11 decembrie a.c., a fost suspendată de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, având în vedere faptul că ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea țării și securitatea națională, fapt care a generat discuții prelungite.

Drept urmare, Președintele României a decis reluarea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării în data de 19 decembrie a.c., pentru continuarea analizei subiectelor aflate pe ordinea de zi”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Pe ordinea de zi a şedinţei conduse de preşedintele Klaus Iohannis s-au aflat subiecte referitoare la planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019 – 2028, programul CSAT de activitate pentru anul viitor, planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în 2019, precum şi Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru 2019.

„În cadrul şedinţei Consiliului vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale”, preciza Administraţia Prezidenţială săptămâna trecută într-un comunicat.

Tot săptămâna trecută, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, declara, după ce a fost audiat la comisia de specialitate a Senatului, că este foarte posibil ca la şedinţa CSAT să existe o informare cu privire la conflictul între Rusia şi Ucraina. „Este foarte posibil ca în cadrul CSAT să fie nevoie de o informare pe această temă”, spunea el.

La şedinţa CSAT au participat premierul Viorica Dăncilă, ministrul Apărării, Gabriel Leş, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, directorul SRI, Eduard Hellvig, şeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, consilierul prezidenţial Ion Oprişor şi secretarul CSAT Mihai Şomordolea. Directorul SIE, Gabriel Vlase, nu a participat la reuniune, el fiind înlocuit de un adjunct.




Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani