BREAKING! NICIUN oficial american NU menționează întâlniri cu Proasta României! Ea declară: „Am repus România pe harta mondială”

BREAKING! NICIUN oficial american NU menționează întâlniri cu Proasta României! Ea declară: „Am repus România pe harta mondială”

BREAKING! NICIUN oficial american NU menționează întâlniri cu Proasta României! Ea declară la RTV că „Am repus România pe harta mondială”. „Cu trei politicieni americani susține Dăncilă că ar fi discutat în SUA: vicepreședintele Mike Pence, secretarul comerțului Wilbur Ross și președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi. Ei bine, am căutat vreun anunț al acestora că s-au întâlnit cu premierul României - twitter, comunicat de presă...un minim gest de curtoazie diplomatică. Nimic. Zero. Nici o mențiune. Ross menționează o intâlnire cu ministrul brazilian al economiei :))
Penibil. Penibil. Penibil.”, a scris jurnalistul Mircea Marian pe contul său de Facebook.

 „Am repus România pe harta mondială și am primit aprecieri în SUA pentru guvernare. Președintele Iohannis trebuia să-l sune pe Regele Iordaniei. Regele e omologul președintelui nu al premierului.”
 
La Washington am avut întâlniri cu vicepreșdintele Mike Pence, cu secretarul pentru Comerț, Wilbur Ross, cu șefa Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, și cu premierul Netanyahu, a declarat Viorica Dăncilă, la RTV, relatează G4Media.ro .

Toate aceste întâlniri, toate aceste discuții au repus România pe harta mondială și spun acest lucru într-un context pozitiv, a mai spus premierul, care a adăugat că a avut parte de aprecieri în SUA pentru actul de guvernare.

Șefa Executivului de la București a anunțat că Nancy Pelosi a acceptat invitația lui Liviu Dragnea de a veni la București.

SUA sunt partenerul strategic care asigură securitatea României, a mai declarat Viorica Dăncilă, marți seară, la RTV.

Referitor la ecourile declarațiilor sale privind mutarea ambasadei la Ierusalim, Dăncilă a mai declarat că România trebuie să aibă un punct de vedere pentru a fi respectată. A avea un punct de vedere nu înseamnă a te poziționa împotriva altcuiva, a completat premierul.

Viorica Dăncilă a mai arătat și că apropierea României de SUA și Israel este foarte importantă.

Ce a spus Viorica Dăncilă despre scandalul pe care l-au iscat declarațiile sale din SUA privind mutarea ambasadei la Ierusalim și anularea vizitei Regelui Abdulah:

Îmi pare rău că domnul președinte iese cu afirmații care pot aduce prejudicii imaginii României.

Când are ceva de reproșat să nu iasă cu reacții publice.

Nu este vina mea că nu s-a mai făcut vizita Regelui Iordaniei. Regele trebuia să aibă întâlnire cu președintele.

Președintele trebuia să-l sune (pe Regele Iordaniei) și să îi spună că nu este de acord cu acest lucru, pentru că regele este omologul său nu al prim-ministrului.

Percepția că vom avea relații proaste cu statele arabe este o percepție pe care vor să o inducă unii, a mai spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a făcut mai multe declarații, marți seara, la RTV, fiind prima ieșire a premierului, pe această cale, după controversele legate de de afirmațiile făcute recent la Washington.

Viorica Dăncilă se află în centrul unui scandal uriaș după ce declarațiile sale despre mutarea Ambasadei României la Ierusalim, făcute recent la Washington, au dus la anularea intempestivă a vizitei în România a Regelui Abdulah al Iordaniei ca și a Forumului de afaceri România-Iordania.

Ulterior și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a trebuit să își anuleze vizita în Maroc, la solicitarea părții marocane.

Delegația României urma să se întâlnească cu președinții celor doua camere din Parlamentul marocan, cu șeful guvernului marocan și cu ministrul de externe.

Președintele Klaus Iohannis a criticat-o dur pe Viorica Dăncilă.

„Iniţial, eu am avut un program cam strâns. În seara asta trebuia să merg repede de aici să fiu gazda unui dineu pentru un musafir important şi drag. Regele Iordaniei trebuia să vină, dar datorită diletantismului doamnei prim-ministru, care ne-a stricat relaţia cu această zonă, nu mai este cazul. Regele Iordaniei s-a simţit personal jignit de abordarea doamnei prim-ministru la acel congres din America şi a contramandat vizita. Este o reală problemă pentru România. Cred că vă daţi seama. România a construit o relaţie de încredere cu lumea arabă şi aceasta este una dintre puţinele constante, a fost cel puţin până ieri, din politica externă a României, unde ca stat am avut o atitudine fermă, corectă faţă de parteneri, acum doamna a reuşit să o pună pe butuci şi pe asta. Asta nu este o glumă, este foarte, foarte trist. Pentru ce? Pentru nimic”, a declara, luni, șeful statului.

Viorica Dăncilă a generat și alte controverse pe timpul vizitei sale în SUA.

Astfel, potrivit relatărilor presei americane, premierul României s-a cazat la hotelul președintelui Donald Trump din Washington.

Și este primul șef al unui guvern străin despre care se cunoaște că a rezervat o cameră în hotel în ultimul an, după cum dezvăluie postul public de radio din New York, wnycstudios.org.

Șederea la International Trump Hotel a Vioricăi Dăncilă, care participă la întâlnirea anuală AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) oferă o ultimă probă că organizația lui Trump continuă să facă afaceri cu oficiali străini, mai arăta, în context, sursa citată.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...

5 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…