BREAKING Acord total pentru Guvernul Cîțu: doi vicepremieri și 18 ministere. PNL are 9 ministere, 6 la USR PLUS și 3 UDMR. Justiția, Transporturile și Sănătatea la USR PLUS, Finanțele și ministerele de forță la PNL, UDMR preia Ministerul Dezvoltării și Ministerul Mediului

BREAKING Acord total pentru Guvernul Cîțu: doi vicepremieri și 18 ministere. PNL are 9 ministere, 6 la USR PLUS și 3 UDMR. Justiția, Transporturile și Sănătatea la USR PLUS, Finanțele și ministerele de forță la PNL, UDMR preia Ministerul Dezvoltării și Ministerul Mediului

G4Media: LIVE Declarațiile liderilor coaliției PNL – USR PLUS – UDMR:

Ludovic Orban: Așa cum ne-am angajat imediat după ce românii au votat, cele trei partide au ajuns azi la o înțelegere în ce privește structura guvernului. Florin Cîțu e candidatul la funcția de premier. PNL e candidat pentru președinția Camerei Deputaților, USR PLUS are candidat la șefia Senatului. Vor fi doi vicepremieri, 18 ministere. 9 ministere la PNL, 6 USR PLUS și 3 UDMR.

PNL va gestiona Ministerul de Externe, Ministerul Apărării, Ministerul Finanțelor, Ministerul Internelor, Ministerul Educației, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii, Ministerul Culturii.

Dan Barna: Am găsit cea mai bună soluție pentru coaliție. Portofoliile asumate de USR PLUS sunt: Justiția, Transporturi, Sănătate, Cercetare și Inovare și Digitalizare, Economie și Antreprenoriat

Dacian Cioloș: Avem mai multe proiecte pe Justiție, dincolo de a repara ce a stricat PSD. Avem Fondurile Europene – inclusiv PNRR, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Am pus într-un singur minister Cercetarea, Inovarea și Digitalizarea pentru că e nevoie în economie. Negocierile nu s-au finalizat, mai avem programul de guvernare, dar eu cred că ce a fost mai greu a trecut.

Kelemen Hunor: Am avut discuții pentru stabilitate parlamentară. Sunt convins că vom reuși să asigurăm atât investițiile pentru economie, pentru locuri de muncă, educație și sănătate. Noi ne-am asumat să fim alături de colegii noștri la formarea majorității și în guvern. Vom asuma Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Sportului și Tineretului.

Florin Cîțu: Mulțumesc coaliției pentru încrederea acordată, sunt conștient de această responsabilitate. Mă voi implica pentru a finaliza programul de guvernare cât mai rapid.

Articol inițial: Liderii PNL, USR PLUS și UDMR s-au înțeles în această seară pe repartizarea ministerelor în viitorul guvern de coaliție și ar urma să facă un anunț în această seară, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Urmăriți pe G4Media.ro informațiile serii de la negocieri.

Reamintim că în negocierile de dimineață partidele au bătut palma pe repartiția marilor funcții: Florin Cîțu premier și Ludovic Orban președinte al Camerei Deputaților.

De asemenea, partidele au convenit ca PNL să primească 8 ministere, USR PLUS 7 ministere, iar UDMR – 3 ministere. (Foto: InquamPhotos / George Călin)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...