BREAKING Ambasada SUA, îngrijorată de ce i se întâmplă fostei șefe DNA: „Pare a fi o hărțuire judiciară”!

BREAKING Ambasada SUA, îngrijorată de ce i se întâmplă fostei șefe DNA: „Pare a fi o hărțuire judiciară”!

BREAKING Ambasada SUA, îngrijorată de ce i se întâmplă fostei șefe DNA: „Pare a fi o hărțuire judiciară”! Ambasada SUA, despre măsurile preventive impuse împotriva lui Kovesi: Aceste acţiuni încalcă principiile democratice şi par să aibă forma unei hărţuiri judiciare.

Ambasada SUA la București își exprimă preocuparea față de plasarea sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi, căreia i s-a interzis să călătorească în afara României și să vorbească cu presa, apreciind că aceste acțiuni „încalcă principiile democratice și par să aibă forma unei hărțuiri judiciare”.

 „Suntem foarte preocupaţi de informaţia îngrijorătoare că Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar, i s-a interzis să călătorească în afara României şi să vorbească cu presa. Aceste acţiuni încalcă principiile democratice şi par să aibă forma unei hărţuiri judiciare”, se arată într-un răspuns transmis  G4Media.ro de către Ambasada SUA.

Secția specială de investigare a magistraților a anunțat, vineri, oficial, că a pus în mișcare acțiunea penală împotriva fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, pe care o acuză de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) și mărturie mincinoasă. Secția anunță într-un comunicat că procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile începând cu data de 28 martie 2019. Kovesi nu poate părăsi România decât cu încuviințarea procurorului și nu mai poate desfășura activitatea de procuror.

Fosta șefă DNA este cercetată în dosarul aducerii în țară în 2011, din Indonezia, a fostului director al FNI, Nicolae Popa, omul de încredere al lui Sorin Ovidiu Vîntu. Pe atunci, Kovesi era procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani şi 4 luni de detenţie în dosarul FNI. La rândul lui, Sebastian Ghiţă a anunţat pe 9 decembrie 2018 că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ghiţă reclama că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa. Poliția Română a anunțat, la acel moment, că repatrierea lui Popa a fost făcută conform legislației și a prezentat public facturile plătite de Ministerul de Interne 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria