BREAKING: DNA a cerut termene mai scurte în dosarele lui Dragnea și Vâlcov!

BREAKING: DNA a cerut termene mai scurte în dosarele lui Dragnea și Vâlcov!

ULTIMĂ ORĂ DNA cere preschimbarea termenelor de judecată în dosarele Dragnea și Vâlcov, pentru soluționarea rapidă a proceselor! Procurorii DNA au depus astazi doua solicitari la Inalta Curte in care cer judecatorilor sa dea noi termene in dosarele in care sunt judecati liderul PSD, Liviu Dragnea, si fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov.

DNA nu a indicat și când ar trebui să fie preschimbate termenele din procesele celor doi, aceasta fiind de competența exclusivă a instanței de judecată.

Inalta Curte stabilise urmatoarele termene in aceste cazuri:
- 20 mai, in cazul lui Dragnea;
- 11 iunie, in dosarul lui Valcov.

Asta in contextul in care in perioada 1 iulie - 31 august este vacanta judecatoreasca.

"Solicitarea este facuta in baza unui articol din codul de procedura penala si a fost invocata judecata acestor cazuri cu celeritate", explica surse judidiciare pentru Ziare.com.

Este vorba de articolul 353 din Codul de procedura penala:

"Completul investit cu judecarea unei cauze penale poate, din oficiu sau la cererea partilor ori a persoanei vatamate, sa preschimbe primul termen sau termenul luat in cunostinta, cu respectarea principiului continuitatii completului, in situatia in care din motive obiective instanta nu isi poate desfasura activitatea de judecata la termenul fixat ori in vederea solutionarii cu celeritate a cauzei.

Preschimbarea termenului se dispune prin rezolutia judecatorului in camera de consiliu si fara citarea partilor. Partile vor fi citate de indata pentru noul termen fixat".

Completul de 5 de la ÎCCJ, care a amânat marți pentru 11 iunie dosarul lui Darius Vâlcov, a fost format din judecătorii Claudiu Andrei Rus, Ioana Bogdan, Hermina Iancu, Mirela Popescu şi Ioana Alina Ilie, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro. Vâlcov nici măcar nu s-a prezentat la proces, ci a trimis instanţei o cerere de amânare pentru a-şi angaja un avocat.

 
 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro