BREAKING Dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul jandarmilor de la Vatra Dornei!

BREAKING Dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul jandarmilor de la Vatra Dornei!

Parchetul militar teritorial Iași a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă în cazul jandarmilor de la Vatra Dornei care au imobilizat și i-au dat cu spray-ul în față unui bărbat acuzat că ar fi agresat sexual o fetiță, au declarat surse judiciare pentru  G4Media.ro .

 Procurorii au dispus și o expertiză medico-legală pentru a stabili cauza morții bărbatului și au cerut documente de la spitalele unde a fost tratat. Potrivit acelorași surse, bărbatul suferea de afecțiuni cardiace.

Vineri, la Vatra Dornei, în timpul unui spectacol de muzică populară, un părinte a chemat jandarmii și a reclamat că fiica sa de 12 ani ar fi fost atinsă de un individ în jur de 50 de ani.

Jandarmii l-au scos pe bărbat din zona spectacolului, însă nu au reușit să îl imobilizeze și să-l încătușeze. Timp de 10 minute, doi jandarmi au încercat să-i scoată mâinile de sub el pentru a-i pune cătușe. Nu au reușit și a intervenit și o jandarmeriță. La un moment dat, aceasta îi pulverizează bărbatului spray lacrimogen direct în față.

Intervenția jandarmilor este controversată întrucât, potrivit procedurilor, spray-ul lacrimogen nu poate fi pulverizat de la o distanță mai mică de un metru și jumătate, în față.

După intevenția jandarmilor, bărbatul și-a pierdut cunoștința. A intrat în comă și a ajuns la spital în stare foarte gravă. În cele din urmă, bărbatul a murit în spital.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...