BREAKING „Fostul guvern a ajutat infractorii”/Ambasadorul SUA, acuzații de o duritate fără precedent spre PSD!

BREAKING „Fostul guvern a ajutat infractorii”/Ambasadorul SUA, acuzații de o duritate fără precedent spre PSD!

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a transmis, vineri, un mesaj puternic către Parlamentul român, cerându-i să repare prejudiciile cauzate de fosta guvernare PSD și care au ajutat infractorii.

Diplomatul american a subliniat că, sub fosta guvernare, eforturile de combatere a traficului de persoane au fost reduse, iar bandele de crimă organizată s-au simțit protejate.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi procurorul general, Gabriela Scutea, susţin declaraţii de presă comune, la sediul MAI.

 Marcel Vela:

Am luat notă de publicarea raportului Departamentului de Stat privind combaterea traficului de persoane.

Raportul conturează imaginea generală a activității antitrafic din România. În acest an, autoritățile au manifestat o preocupare constantă pentru prevenirea și combaterea traficului de persoane. Acest lucru se vede în rezultatele obținute.

Am acționat pentru a evita un raport negativ pentru a evita un raport negativ pentru al treilea an consecutiv.

Deși pandemia a fost principala preocupare, MAI și-a făcut datoria în tot ceea ce înseamnă combaterea și prevenirea traficului de persoane. Menționez inclusiv discuțiile cu MJ, DIICOT, Ministerul Muncii, Ministerul Educației, organizații internaționale și societatea civilă.

Vă asigur că MAI rămâne în continuare angajat să coopereze cu celelalte autorități și partenerii externi pentru a identifica soluții concrete și pentru un răspuns integrat în combaterea și prevenirea traficului de persoane.

Adrian Zuckerman:

Una dintre prioritățile SUA este să pledeze pentru statul de drept. Din păcate România rămâne pe lista de supraveghere pentru al doilea an consecutiv, înseamnă că Guvernul nu și-a intensificat suficient eforturile de combatere a traficului de persoane.

Anul trecut, sub fostul guvern, eforturile de combatere a traficului de persoane au fost diminuate, numărul de condamnări și urmăriri penale pe traficul de persoane a scăzut, iar îngrijirea victimelor a fost deficitară.

La scurt timp de la venirea mea în România m-am întâlnit cu ministrul justiției și cu alți membri ai Guvernului Orban.

Am încredere în angajamentul acestui guvern de eradicare a acestui flagel, însă membrii Guvernului știu că se confruntă cu o moștenire reprezentată de politic, corupție și rețele infracționale care le împiedică fiecare mișcare.

M-am întâlnit regulat cu ministrul justiției, de Interne și alte persoane. Au depus eforturi susținute pentru urmărirea penală a infracțiunilor de trafic de persoane, dar trebuie făcut mai mult.

Bandele de crimă organziate au traficat cu nerușinare oameni, știind că probabil vor scăpa nepedepsiți, așa cum s-a întâmplat de multe ori în trecut.

Astăzi vă anunț cu mândrie că împreună ne angajăm într-un nou program de toleranță zero pentru traficul de persoane. SUA se angajează să folosească toate resursele disponibile de aplicare a legii pentru a ajuta autoritățile române să pună capăt rușinii traficului de persoane.

Dacă ești traficant de persoane, te vom găsi, te vom aresta și te vom pune sub acuzare! Nu va exista refugiu sigur pentru traficanți de persoane niciunde. Nu te vei putea ascunde, s-a terminat!

În încheiere fac apel la conducerea Parlamentului. Începeți să lucrați imediat cu Guvernul pentru a adopta legislația necesară pentru a urmări rapid infractorii, pentru a confisca câștigurile obținute ilegal din traficul de persoane, pentru a proteja mai bine victimele și pentru a repara prejudiciile cauzate de fostul guvern și care i-au ajutat pe infractori. Acum este momentul ca Parlamentul să ia atitudine.

Cătălin Predoiu:

Traficul de persoane și crima organizată au ajuns la un nivel intolerabil în țara noastră. Anul trecut, traficul de persoane s-a intensificat. Acest lucru s-a datorat și datorită unei impunități pe care crima organziată a simțit-o.

Carmen Dan la Ministerul de Interne, Liviu Dragnea la Camera Deputaților, Florin Iordache la Ministerul Justiției nu au luat măsuri la timp, au distrus legislația, au paralizat acțiunea parchetelor, au descurajat poliția, au transmis un mesaj interlopilor că își pot face de cap.

Intenția noastră este să facem uitat acest fenomen urât – traficul de persoane.

Vom acționa atât pe zona de combatere. Ne vom concentra atenția și pe partea de prevenție. E important să începem educația în școli, să explicăm copiilor, adolescenților pericolele care îi pândesc și să semnaleze ori de câte ori acești nemernici îi abordează.

Trebuie acționat și pentru protecția victimelor. Și această parte a fost neglijată.

Acțiunea noastră va fi transnațională, grație parteneriatului nostru. Vor fi urmăriți oriunde în lume.

Sunt convins că în această luptă vom avea de partea noastră cetățenii.

Marcel Vela:

Nu a fost o figură de stil „toleranță zero pentru infracționalitate”.

Cât de curând vă vom anunța și de cea mai mare achiziție pentru dotarea polițiștilor, care s-a lăsat așteptată 40 de ani.

Reforma MAI este o prioritate.

 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Foarte interesante amănunte! / Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

5 Profesorul Vlad Ciurea / Creierul are cinci dușmani!