BREAKING Kovesi trebuie să se prezinte la ora 11.00 la o secție de poliție din București! Măsura a fost dispusă de procuroarea PSD!

BREAKING Kovesi trebuie să se prezinte la ora 11.00 la o secție de poliție din București! Măsura a fost dispusă de procuroarea PSD!

Kovesi trebuie să se prezinte la ora 11.00 la o secție de poliție din București! Măsura a fost dispusă de procuroarea PSD! Fosta sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, trebuie sa se prezinte astazi, la ora 11:00, la o sectie de politie din Bucuresti, una din obligatiile impuse de procuroarea PSD in cadrul procedurii de control judiciar, potrivit unor surse judiciare citate de  Ziare.com .

Laura Codruta Kovesi a fost inculpata si plasata sub control judiciar de catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), joi seara, dupa mai bine de 6 ore de audieri intr-un dosar instrumentat de procurorul Adina Florea, potrivit unor surse judiciare.

Aceasta inseamna inclusiv ca fosta sefa a DNA nu mai are voie sa paraseasca tara fara aprobarea procurorului care se ocupa de cazul sau.

De asemenea, Laurei Codruta Kovesi i s-a interzis sa mai lucreze ca procuror, conform acelorasi surse, pana la ridicarea masurii.

Kovesi a declarat la iesirea de la audieri ca procurorul de caz i-a interzis sa mai faca declaratii presei despre dosarul in care este cercetata.

"Procurorul de caz mi-a interzis sa vorbesc cu presa. (...) Este o masura de a-mi inchide gura", a spus Kovesi, fara a preciza daca are si alte interdictii.

Masura plasarii sub control judiciar poate fi contestata de catre Laura Codruta Kovesi in instanta.

Dosarul, deschis la cererea lui Ghita

Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie i-a deschis un prim dosar Laurei Codruta Kovesi in decembrie 2018, dupa ce fostul deputat Sebastian Ghita a acuzat-o ca i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma sa fie adus in tara Nicolae Popa din Indonezia, in 2011.

Laura Codruta Kovesi era la acea vreme procuror general al Romaniei, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani si 4 luni de inchisoare in dosarul FNI. In aceasta cauza, fostul procuror-sef DNA este urmarit penal pentru luare de mita, marturie mincinoasa si abuz in serviciu.

Procurorul de caz al acestei cauze este Adina Florea.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Foarte interesante amănunte!

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...