BREAKING Liberalii au votat în unanimitate pentru Nicolae Ciucă premier și guvern minoritar cu UDMR. Cale deschisă pentru colaborare parlamentară cu PSD

BREAKING Liberalii au votat în unanimitate pentru Nicolae Ciucă premier și guvern minoritar cu UDMR. Cale deschisă pentru colaborare parlamentară cu PSD

Liderii PNL au votat joi dimineață în unanimitate pentru ca partidul să îl propună pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă drept premier, într-un guvern minoritar cu UDMR, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.

Președintele Klaus Iohannis este cel care l-a impus pe Nicolae Ciucă drept candidat al PNL într-o ședință desfășurată miercuri seară la Vila Lac cu conducerea PNL. În ciuda faptului că liderii PNL l-au propus pe Florin Cîțu drept candidat al partidului, președintele le-a cerut să demonstreze că au o majoritate guvernamentală în jurul șefului PNL. Odată ce liberalii au recunoscut faptul că nu există nici o posibilitate de a face o majoritate în jurul lui Cîțu, ei au acceptat soluția președintelui.

Votul pentru guvern minoritar deschide calea spre o colaborare parlamentară cu PSD, potrivit surselor citate.

La ora publicării articolului, liderii PSD sunt la rândul lor strânși într-o ședință în care discută dacă să sprijine sau nu guvernul minoritar al PNL, în schimbul direcționării de sume mari de bani către primarii și președinții de consilii județene ai PSD.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...