BREAKING Ludovic Orban, întâlnire cu Mugur Isărescu, la sediu BNR, înainte de nominalizare

BREAKING Ludovic Orban, întâlnire cu Mugur Isărescu, la sediu BNR, înainte de nominalizare

Înainte de nominalizarea premierului unui guvern PNL, Ludovic Orban s-a întâlnit în această dimineață cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu la sediul Băncii Centrale. Discuțiile au durat circa o oră iar temele abordate au fost legate de evoluția economiei europene și situația macroeconomică a României.

„Mi se pare perfect normală o discuţie cu guvernatorul Băncii Naţionale şi de altfel noi am fost într-o comunicare şi într-o colaborare constantă cu guvernatorul Băncii Naţionale şi în general cu echipa de experţi de la nivelul BNR. E normal să discut cu guvernatorul BNR privitor la situaţia economică şi la evaluările care există la nivelul BNR privitor la toate aspectele economice şi numai”, a declarat Orban după întrevederea cu Isărescu.

„Am colaborat cu guvernatorul din 1999 când dl guvernator a fost premierul Guvernului în ultimul mandat al lui Emil Constantinescu, a fost preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, şi avem o colaborare foarte bună din momentul respectiv până astăzi şi care va fi probabil şi mai bună de acum înainte.Am abordat problemele economice importante”, a adăugat el.

​​Potrivit unor oficiali din BNR, Guvernatorul Isărescu i-a expus președintelui liberal tabloul macroeconomic al țării, evidențiind punctele vulnerabile și cele în care stăm confortabil din punct de vedere economic. ”Asemenea întâlniri între Guvernator și liderul principalului partid care ar putea da premierul este o uzanță comună, Banca Națională colaborând cu orice Guvern pe care îl dă țara”, mai arată oficialii Băncii de emisiune. Potrivit participanților la discuții, Isărescu s-a arătat îngrijorat de dimensiunile deficitelor gemene (cel bugetar și de cont curent), arătând că pe termen scurt situația este gestionabilă, dar e nevoie de reforme structurale. ”Dacă aceste reforme nu se fac, corecțiile vor fi făcute de forțele pieței cu mai mare brutalitate”, i-a mai transmis Isărescu lui Ludovic Orban.

Liberalii doreau să știe cum este situația economică, în momentul în care-și asumă guvernarea.

Discuțiile cu Isărescu vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis urmează să nominalizeze marți noul premier, Ludovic Orban fiind singurul nume avansat.

Liderul PNL a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că elaborarea bugetului pe anul viitor şi negocierea exerciţiului financiar pe anii 2021-2027 cu UE reprezintă cea mai mare provocare.

Și prim-vicepreședintele Raluca Turcan a declarat că„ trebuie să le spunem în primul rând românilor ce am găsit, că s-ar putea nu doar vistieria să fie goală, ci să se fi furat și vistieria”.




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”