BREAKING NEWS Kovesi se întoarce la DIICOT Sibiu

BREAKING NEWS Kovesi se întoarce la DIICOT Sibiu

Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis cu puțin timp în urmă că fosta șefa DNA se va întoarce la DIICOT Sibiu, instituția la care lucra atunci când a fost numită în octombrie 2006 în funcția de Procuror General. Laura Codruta Kovesi a declarat după revocarea din funcție că va activa în continuare ca procuror.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Sibiu, a doamnei procuror Laura Codruţa Kovesi, ca urmare a revocării sale din funcţia de procuror-şef la Direcţia Naţională Anticorupţie, începând cu data emiterii decretului preşedintelui României, respectiv 09.07.2018”, se arată în hotărârea CSM.

După această decizie a CSM, Kovesi poate fi delegată sau transferată pe o altă funcție în cadrul Ministerului Public. Procurorul general al României Augustin Lazăr a calificat drept speculaţii inormaţiile de presă potrivit cărora Kovesi ar urma să fie numită consilier al procurorului general. “Cele 3 posturi de consilier al Procurorului General sunt ocupate”, a declarat Lazăr.

Kovesi s-ar putea pensiona în schimb, scrie G4Media.ro . Ea are 45 de ani și, potrivit legii actuale, s-ar putea retrage din activitate la 47 de ani, atunci când împlinește 25 de ani de activitate ca magistrat. Dacă intră în vigoare însă noile reglementări din legile Justiției, Kovesi ar putea să se pensioneze imediat, pentru că are deja 20 de ani de magistratură. Dacă se pensionează mai devreme, Kovesi ar putea să se dedice politicii, mai ales că, potrivit liderului USR, Dan Barna, nu a exclus această variantă și a spus că reflectează asupra ei.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria