BREAKING Oficial, Exit-poll CURS Avangarde dă PSD și PNL la egalitate cu 25,8%, Alianța USR PLUS cu 23,9%, ALDE sub pragul de 5%. PSD pierde 20 de puncte față de parlamentare

BREAKING Oficial, Exit-poll CURS Avangarde dă PSD și PNL la egalitate cu 25,8%, Alianța USR PLUS cu 23,9%, ALDE sub pragul de 5%. PSD pierde 20 de puncte față de parlamentare

BREAKING Oficial, Exit-poll CURS Avangarde dă PSD și PNL la egalitate cu 25,8%, Alianța USR PLUS cu 23,9%, ALDE sub pragul de 5%. PSD pierde 20 de puncte față de parlamentare.

Exit-poll-ul realizat de CURS și Avangarde, care estimează datele valabile pentru ora 19.30 și nu ia în calcul votul din diaspora, dă la egalitate PSD și PNL la egalitate cu 25,8%, iar pentru Alianța USR PLUS estimează un scor de 23,9%.

Exit-poll-ul dă ALDE la 4,9%, sub prag.
Pro România, partidul lui Victor Ponta, e cotat la 5,7%
UDMR e cotat la 5,4%
PMP e cotat la 5,2%
Alte partide – 3,3%

Reamintim că în 2016, la alegerile parlamentare, PSD a câștigat 45,5%, ceea ce înseamnă că PSD a pierdut în doi ani și jumătate aproape 20 de puncte procentuale.

În schimb, e de remarcat ascensiunea Alianței USR PLUS, care a obținut un scor major (fără a pune la socoteală ultima oră de vot și votul din Diaspora) fără să aibă structuri locale.

Datele exit-poll valabile pentru ora 19.30 (datele exit-poll pentru ora 21 vor fi prezentate la ora 23):

PSD - 25,8%

PNL - 25,8%

USR-PLUS - 23,9%

ALDE - 4,9%

Pro România - 5,7%

UDMR 5,4%

PMP - 5,2%

ALŢII - 3,3%

Eșantionul pentru Exit-Poll este format din 400 de sectii de votare. Acesta este stratificat, pe mediile urban si rural si pe regiuni istorice.

Au fost utilizați 450 de operatori de interviu, operatori de introdus date și experți în coordonarea cercetării și analiza datelor, din partea celor 2 institute, Centrul de Sociologie Urbana și Regională - CURS și Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE.

Numărul de persoane intervievate este de peste 20.000. Ponderea refuzurilor de a răspunde la chestionar este de circa 18%. Având în vedere ponderea refuzurilor și alte dificultăți întâmpinate în secțiile de votare, independente de institutele de sondare, marja teoretică de eroare prevăzută pentru ancheta realizată în eșantionul de secții de votare din România este de +/-2%, la un nivel de încredere de 95%.

Este foarte important de precizat că eșantionul construit pentru exit poll nu a inclus secții de votare din străinătate.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…