BREAKING Partenera lui Cătălin Hideg, arestată într-un dosar cu deșeuri periculoase. Hideg a vândut statului 1,7 milioane de măști printr-o firmă de alcool/Acum este fugit în Dubai, cu Burci

BREAKING Partenera lui Cătălin Hideg, arestată într-un dosar cu deșeuri periculoase. Hideg a vândut statului 1,7 milioane de măști printr-o firmă de alcool/Acum este fugit în Dubai, cu Burci

Adina Mara Mihai, patroana unei firme care gestionează deșeuri medicale, a fost arestată preventiv miercuri de Judecătoria Cornetu într-un dosar privind deșeurile, potrivit deciziei publicate pe  portalul justiției . Adina Mara Mihai este parteneră de afaceri și a fost director într-una dintre firmele lui Cătălin Hideg, omul de afaceri care controlează afacerea prin care o firmă de distribuție de băuturi alcoolice și mâncare, înființată în 2019, va furniza statului român 1,7 milioane de măști de protecție.

Potrivit unor informații de presă Hideg s-ar afla în Dubai cu Cristian Burci, patronul trustului Adevărul.

Procurorii Parchetului Cornetu au făcut percheziții miercuri și au cerut judecătorilor arestarea Adinei Mara Mihai, acuzată de două infracțiuni în dosarul deșeurilor.

Ea apare pe  site-ul firmei Sanimed , controlată de Cătălin Hideg, ca director. Reporterul  G4Media.ro a sunat la numărul de telefon indicat pe site. O persoană care s-a recomandat drept secretara Adinei Mara Mihai a spus că aceasta nu mai lucrează la Sanimed.

În aprilie 2020, publicația  Buletin de București  a scris că Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș a încheiat un contract de peste 2 milioane de lei pentru servicii de colectare, transport și eliminare deșeuri periculoase și chimice, câștigătoarele contractului fiind firmele Mediline Exim, condusă de Mihai Adina Mara, și Stericycle Romania.

O investigație din 2016 a publicației locale NePasaDeGalati.ro arăta că firma controlată de Adina Mara Mihai, Mediline Exim, nu respecta legislația în privința transportului și gestiunii deșeurilor medicale periculoase colectate din județele Galați și Brăila. O mașină plină cu deșeuri medicale periculoase, colectate din cele două județe, a ajuns la șoferul său acasă, în localitatea giurgiuveană Ianculești, deși automobilul plin cu deșeuri trebuia să urmeze o rută prestabilită de ISU și să ajungă la incineratorul unde deșeurile trebuiau eliminate definitiv în maximum 24 de ore.  Citește aici investigația completă .

De remarcat că Adina Mara Mihai a devenit un jucător important și pe piața testelor rapide pentru depistarea Covid. Trei sectoare din București au achiziționat teste peste prețul pieței de la Medicamed Market SRL, firmă deținută de partenera lui Cătălin Hideg, potrivit Buletin de București.

Cine este Cătălin Hideg. Omul de afaceri face parte dintr-o aripă a masoneriei și a fost doctorand la Academia SRI. El controlează afacerea prin care o firmă de distribuție de băuturi alcoolice și mâncare, înființată în 2019, va furniza statului român 1,7 milioane de măști de protecție. Mai precis, firma Romwine & Cofee SRL din Giurgiu a câștigat procedura de achiziție inițiată de în 11 martie de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) pentru echipamente de protecție. Romwine & Cofee SRL este distribuitor al grupului Sanimed International Impex, după cum a recunoscut Hideg într-o intervenție la  B1 TV .

Prețurile la care a câștigat licitația: 21,9 lei pentru o mască certificată FFP2 și 31,9 lei pentru o mască certificată FFP3. Potrivit unei investigații  Recorder , prețurile sunt semnificativ mai mari decât cele la care unele spitale au făcut achiziții pe cont propriu.

Patronul grupului de firme Sanimed, din care face parte și nou-înființata Romwine & Cofee SRL din Giurgiu, controlată de o bucătăreasă de la restaurantul deținut de grup, va distribui aceste măști achiziționate din Turcia, potrivit unui comunicat al Sanimed citat de  HotNews.ro .

Compania Sanimed International Impex S.R.L. a încheiat nu mai puțin de 16.290 contracte de achiziții publice cu autorități și instituții ale statului român, in valoare totală de 85 de milioane de lei, potrivit  portalului Confidas , specializat în furnizarea de informații despre companiile înregistrate în România. Achizițiile merg de la echipamente sanitare de câteva sute de lei la contracte de 18 milioane de lei (reactivi, consumabile si materiale de laborator pentru Institutul Oncologic Alexandru Trestioreanu) sau 16 milioane de lei (reactivi pentru identificarea si testarea chimiorezistentei Mycobacterium tube pentru Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”).

O investigație realizată de  Libertatea  arată că patronul grupării de firme, Cătălin Hideg, a fost doctorand la Academia Națională de Informații (ANI) a SRI. Hideg a făcut afaceri la nivel internațional, inclusiv cu nepotul lui Fidel Castro. Astfel, în 2011, firma a încheiat un parteneriat cu o companie condusă de Jose Antonio Fraga Castro pentru a distribui pe piața locală un medicament naturist folosit în tratarea cancerului.

Hideg, care este și membru al unei loje masonice, a candidat în 2012 pentru un loc de deputat din partea partidului lui Dan Diaconescu, dar nu a reușit să intre în Parlament, potrivit datelor de la Autoritatea Electorală Permanentă.



Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

3 Citiți și judecați voi...

4 „De ce stă Spania cu sute de tancuri și sisteme de apărare aeriană? Împotriva cui vor să le folosească?”

5 Așa o fi?