BREAKING Președintele Autorității Electorale Permanente, Daniel Barbu, a DEMISIONAT!

BREAKING Președintele Autorității Electorale Permanente, Daniel Barbu, a DEMISIONAT!

BREAKING Președintele Autorității Electorale Permanente, Daniel Barbu, a DEMISIONAT! Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Daniel Barbu, a demisionat din funcție și intenționează să candideze pe listele ALDE la europarlamentare. ”Vineri mi-am înaintat demisia de la AEP, urmând să mai rămân în funcție încă două săptămâni. Demisia devine efectivă pe 28 februarie”, a declarat Barbu pentru G4Media.ro. Barbu a mai spus că își dorește un loc cât mai bun pe listă, dar că partidul va decide dacă va fi în cele din urmă candidat. Până acum, au mai fost anunțate Renate Weber, locul 1 pe listă și Norica Nicolai, locul 3, ambele având deja un mandat de europarlamentar.

Daniel Barbu a mai spus că a decis să plece de la coducerea AEP indiferent dacă va fi în cele din urmă candidat pe un loc eligibil sau nu, considerând că este ”singura atitudine etică posibilă”.

Conducerea instituție va fi asigurată de unul dintre vicepreședinți, Parlamentul urmând să voteze viitorul președinte al AEP, instituție care va supraveghea corectitudinea procesului electoral la alegerile europarlamntare din 26 mai.

Partidul Pro România i-a cerut, sâmbătă, președintelui AEP demisia din funcție, invocând tocmai posibila sa candidatură. Pro România îl acuză pe Barbu că încalca principiul imparțialității și prin participarea lui Barbu la școala politică de iarnă organizată de ALDE, dat fiind că AEP este instituția care se ocupă cu supravegherea procesului electoral.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat sâmbătă că ALDE vrea să obţină cinci mandate la viitorul scrutin european și că, dacă partidul său va merge pe o listă comună cu PS, ”suma rezultatelor noastre nu va fi mai bună decât dacă vom lua rezultatele însumate separat”. ”Am avea şi o problemă de alcătuire a listelor”, a mai spus Tăriceanu. El a adăugat că deocamdată nu a fost luată o decizie privind liste comune ALDE – PSD la alegerile europarlamentare din luna mai, susţinând că există atât argumente pro, cât şi contra.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”