BREAKING Președintele Trump a declarat stare de urgență națională în Statele Unite

BREAKING Președintele Trump a declarat stare de urgență națională în Statele Unite

Președintele SUA Donald Trump a anunțat, vineri seara, că a declarat stare de urgență pe teritoriul de Statelor Unite din cauza epidemiei de coronavirus.

"Pentru a declanșa deplin forța resurselor guvernului federal, declar oficial urgența națională", a declarat el, de pe peluza Casei Albe.

Declararea stării de urgență va permite guvernului american că aloce 50 de miliarde de dolari pentru sprijinirea autorităților sanitare la nivelul statelor și al comunităților mai mici.

De asemenea, vor fi relaxate regulile privind asigurarea medicală și ar putea fi grăbite procedurile de construire a noi spitale și a cercetării pentru noi tratamente.

Vom reveni cu amănunte.

Mai multe voci au cerut declararea stării de urgență națională în baza unei legi din 1988 care ar permite Agenției Federale pentru gestionarea situațiilor de urgență să aloce fonduri pentru state și guvernele locale. Bill Clinton a decretat o astfel de stare de urgență în 2000, în fața epidemiei West Nile.

Decizia ar permite guvernului să aloce resurse suplimentare pentru combaterea noului coronavirus și ar marca, notează Bloomberg, un punct de cotitură pentru președintele Trump, care a comparat în repetate rânduri coronavirusul cu gripa sezonieră și a insistat că administrația sa controlează situația.

Foto: Facebook/ White House


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”