BREAKING Președintele Universității Titu Maiorescu din București a fost reținut!

BREAKING Președintele Universității Titu Maiorescu din București a fost reținut!

Președintele Universității Titu Maiorescu din București, Iosif Urs, a fost reținut de procurorii de la sectorul 2, pentru infracțiuni care au legături cu serviciul, au declarat pentru Edupedu.ro surse din apropierea universității. Alături de el, au mai fost reținute ale două persoane.

Urs este acuzat că a dat unor candidați subiectele de la admiterea la o facultate din cadrul universității.

Infractiunea pentru care este cercetat Urs este prevazuta la articolul 12 din Legea 78/200 anticoruptie: "Folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii"

Urs este profesor de Drept, iar în perioada 2007-2013 a coordonat proiectul POSDRU „Prevenirea corupției în educație, prin informare, formare și responsabilizare”, conform datelor din propriul CV.

 Nu este pentru prima dată când Urs ajunge în fața procurorilor. La începutul anului, Adevărul scria, sub titlul “Ce beneficii personale au obținut șefii din Armată și Poliție mobilizați să scape un universitar de o sancțiune rutieră”, că o amendă rutieră încasată în 2015 de Iosif Urs ar fi generat o adevărată “mobilizare” a cunoștințelor de rang ale acestuia.





Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…