BREAKING Proasta nu mai recunoaște ce-a spus acum câteva ore! „Nu am spus că eu voi muta ambasada. Este o opinie personală că trebuie mutată ambasada. Decizia finală, conform Constituției, este la președinte”

BREAKING Proasta nu mai recunoaște ce-a spus acum câteva ore! „Nu am spus că eu voi muta ambasada. Este o opinie personală că trebuie mutată ambasada. Decizia finală, conform Constituției, este la președinte”

BREAKING Proasta nu mai recunoaște ce-a spus acum câteva ore! „Nu am spus că eu voi muta ambasada. Este o opinie personală că trebuie mutată ambasada. Decizia finală, conform Constituției, este la președinte”.
 
Propasta României a făcut un pas înapoi duminică seară în privința mutării ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, precizând că declarația făcută la Washington despre mutarea reprezentanței diplomatice este doar o părere personală de-ale sale și că, potrivit Constituției, deicizia o ia președintele Klaus Iohannis.

 „Am vorbit despre mutarea ambasadei la Ierusalim, dar am spus că trebuie să îndeplinim toți pașii constituționali. Nu am spus că eu voi muta ambasada. Declarația președintelui și modul cum s-a exprimat președintele, vorbind despre ignoranță, vorbind despre faptul că nu se știu pașii de către premier, nu a făcut decât să mă dezamăgească (…) Este o opinie personală că trebuie mutată ambasada”, a declarat Viorica Dăncilă într-o intervenție în direct la Antena 3.

Aș vrea să am o discuție cu domnul președinte. Am văzut declarația domnului președinte care a fost foarte nemulțumit de declarția mea. Eu nu am angajat cu nimic, eu am spus doar că vom respecta procedurile constituționale. Faptul că vrem să fim apropiați de SUA și Israel nu înseamnă că ne îndepărtăm de UE. Decizia finală conform Constituției este la președinte”, a mai precizat Dăncilă.

Anterior, premierul Viorica Dăncilă a anunțat, tot duminică, într-un discurs susținut la Washington, că ea, în calitate de prim-ministru, va muta ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Guvernul României a iniţiat un proces de evaluare a oportunităţii mutării Ambasadei României la Ierusalim. De aceea sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, şi Guvernul pe care îl conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat ea în cadrul Conferinţei Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), care are loc în Statele Unite ale Americii.

Ascultați ce-a spus acum câteva ore Proasta. Acum nu mai recunoaște!!!!

La scurt timp după declarația șefei Guvernului, președintele Klaus Iohannis a reacționat dur, atrăgând atenția asupra faptului că Viorica Dăncilă ”demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român” și subliniind că decizia de mutare a unei reprezentanțe diplomatice nu aparține doar Guvernului.

Comunicatul integral transmis de Administrația Prezidențială:

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că, prin declarațiile susținute astăzi referitoare la mutarea Ambasadei României la Ierusalim, Prim-ministrul Viorica Dăncilă demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român. Din dorința de a-și revendica o decizie care nu aparține doar Guvernului României, așa cum dorește să lase impresia, Prim-ministrul Viorica Dăncilă se grăbește să facă anunțuri publice fără să existe o decizie în acest sens.

Poziția Președintelui României cu privire la acest subiect a fost exprimată cu claritate în repetate rânduri și nu va fi reluată acum.

Decizia mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim va avea loc numai după finalizarea analizei care se desfășoară în prezent și doar cu avizul tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul politicii externe și al securității naționale. Decizia finală aparține Președintelui României,care este, potrivit Constituției, titular al deciziilor de politică externă a României și reprezentant al țării noastre în plan extern.

Administrația Prezidențială nu a primit până în prezent analiza care a fost anunțată în repetate rânduri de Guvern.

Președintele Klaus Iohannis solicită, din nou, Guvernului și Prim-ministrului să manifeste responsabilitate în actul de guvernare.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...