BREAKING Procuroarea PSD i-a INTERZIS Laurei Codruța Kovesi să mai comunice cu presa despre propriul dosar! VIDEO

BREAKING Procuroarea PSD i-a INTERZIS Laurei Codruța Kovesi să mai comunice cu presa despre propriul dosar! VIDEO

BREAKING Procuroarea PSD i-a INTERZIS Laurei Codruța Kovesi să mai comunice cu presa propriul dosar! Fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi a fost audiată timp de aproximativ șase ore și jumătate la Secția de anchetare a magistraților, iar la ieșire a anunțat că procurorul de caz i-a interzis să vorbească cu presa despre ce s-a întâmplat la audieri și despre dosarul pentru care a fost chemată. "Nu am voie să spun nimic, este o măsură de a-mi închide gura", a afirmat Kovesi.

În acest moment nu am voie să vă spun absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat astăzi. Mi s-a interzis de către procurorul de caz să mai vorbesc cu presa pe acest dosar, ca atare nu vreau să am probleme, le-a explicat Kovesi jurnaliștilor, întrebată fiind despre măsura luată împotriva sa.

Este o măsură luată pentru a mi se închide gura, a mai spus Kovesi, joi seara.

Cele mai importante declarații:

Am o carieră profesională de aproape 24 de ani ca procuror. Niciodată n-am fost cercetată. Toate aceste lucruri se întâmplă ca urmare a faptului că mi-am făcut treaba. Nu sunt singura supusă acestor hărțuiri. Sunt cercetați și alți procurori sau judecători. Se iau tot felul de decizii prin care se încearcă intimidarea noastră și reducerea la tăcere.

Eu respect această interdicție, nu o să vorbesc cu presa despre acest dosar. Știți că sunt rezistentă la stres, de o mie de ori dacă mă veți întreba despre acest dosar vă spun că nu pot vorbi.

Cu privire la abuzuri, acestea trebuie constatate de instanțe sau de un judecător. Nu știu să fie hotărâri definitive că un procuror din DNA să fi comis abuzuri. În mandatul de procuror șef al DNA au fost peste 70 de magistrați trimiși în judecată inclusiv pentru abuzuri. Am fost prima care am intervenit.

În toate situațiile în care au existat îndicii despre un procuror că a săvârșit fapte penale, inclusiv din DNA am intervenit, am sesizat inspecția judiciară, am sesizat CSM. De asemenea, am sesizat de fiecare dată Inspecția Judiciară. Până nu avem decizii definitive ale instanțelor, nu cred că putem vorbi despre abuzuri.

Așa cum după un an și opt luni am dovedit că abaterile disciplinare care au fost reținute în sarcina mea au fost simple fabulații, sunt convinsă că toate celelalte acuzații care se fac la adresa mea se vor dovedi neadevărate.

Laura Codruța Kovesi nu a răspuns întrebărilor legate de părăsirea țării, având în vedere că este implicată în procedura în curs privind numirea unui procuror șef european. Kovesi nu a comentat nici pe marginea ideii organizării unui referendum privind justiția, motivând că este procuror și nu discută subiecte care țin de spațiul politic. Fosta șefă DNA a subliniat că în spațiul public apare un număr imens de informații false cu privire la persoana sa, considerând că aceste atacuri îi au la origine pe cei care încearcă să limiteze acțiunile justiției și care își doresc să îi vadă pe procurori doar stând în biroruri.

Nu am comis niciodată nici o ilegalitate, nu am șantajat pe nimeni. Era imposibil să intru în contact cu părțile, sunt povești, fabulații.

Am văzut și fotografii și înregistrări și discuții trucate. Vă spun categoric că sunt situații în care au fost prezentate îngregistrări, filme, poze cu mine falsificate. Nu pot să vă răspund la absolut toate fotografiile că nu le-am urmărit pe toate.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”