BREAKING PSD l-a exclus pe primarul de Bacău după ce acesta a refuzat să mai promoveze partidul!

BREAKING PSD l-a exclus pe primarul de Bacău după ce acesta a refuzat să mai promoveze partidul!

BREAKING PSD l-a exclus pe primarul de Bacău după ce acesta a refuzat să mai promoveze partidul!
 
După o şedinţă maraton, desfăşurată sâmbătă seara, conducerea organizaţiei judeţene a PSD Bacău a votat propunerea de retragere a sprijinului politic pentru primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, cu 39 de voturi pentru, 17 voturi împotrivă şi 6 abţineri. Cum primarul era şi preşedintele oranizaţiei municipale, el a fost înlocuit de deputatul Lucian Şova, relatează G4Media.ro.

Vineri, 27 septembrie, preşedintele PSD Bacau si europarlamentarul Dragoş Benea a venit cu propunerea de retragere a sprijinului politic pentru criticile nefondate lansate de Cosmin Necula la adresa Guvernului (care ar fi luat banii băcăuanilor). În fapt, debarcarea politică a primarului băcăuan survine după lipsa cronică de realizări, Cosmin Necula nereuşind să termine nici măcar investiţiile importante începute de fostul primar, Romeo Stavarache (exemple concludente sunt Spitalul Municipal şi Insula de Agrement), dar şi după şirul interminabil de avarii la reţeaua de apă, care a nemulţumit foarte mult pe cetaţenii oraşului.

În acest moment, municipiul Bacău este singura localitate mare din România, care are finanţarea europeană blocată de către Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice. Venit în vizită chiar în acest week-end, vicepremierul Daniel Suciu a declarat răspicat că: “Bacăul nu va mai vedea nicio finanţare europeană până nu iţi plăteşte datoria de 8 milioane de lei la Insula de Agrement” (vizita a fost programată strategic de către Dragoş Benea pentru a scoate în evidenţă implicarea Guvernului in investitiile din Bacau, si, implicit, ridicolul pretenţiilor primarului Necula).

Pentru a plusa lipsa de interes a Guvernului pentru municipiul Bacău, primarul Necula a cerut aproape 160 de milioane de lei dintr un cuamtum de 1,4 miliarde de lei puşi la dispozitie de Guvern pentru localităţi, deci 12% din suma. Cifra este este apreciată de vicepremierul Daniel Suciu ca total nerealistă: “De suma de 1,4 miliarde de lei trebuie să beneficieze 3.300 de localităţi din ţară, astfel că îmi este foarte greu să cred că Bacăul va primi 12 % din întreaga sumă”.

După şedinţa de aseară Cosmin Necula a dat drumul, ca de obicei pe Facebook, la critici virulente împotriva preşedintelui PSD Bacău, Dragoş Benea: “Vremea baronilor locali nu a trecut încă! După 19 ani de muncă zilnică în PSD Dragoș Benea a hotărât să îmi retragă sprijinul politic.

Am deranjat solicitând Guvernului, în repetate rânduri, banii pe care i-a luat locuitorilor municipiului Bacău. Dragoș Benea, nu ai fost capabil să te lupți alături de mine pentru finanțarea cuvenită orașului nostru iar acum crezi că ai găsit vinovatul în cel care a îndrăznit să ridice glasul pentru această comunitate”. Primarul Bacăului declară că această hotărâre “nu-i va închide gura”.

Surse din PSD Bacău au declarat pentru G4Media că după această hotărâre de retragere a sprijinului politic, Cosmin Necula ar trebui să-şi dea demisia, mai ales că toţi consilierii locali PSD vor fi împotriva lui.

Cosmin Necula (41 de ani) a fost ales primar din partea PSD Bacau, in iunie 2016 cu 35% din voturi, după ce, în prealabil a fost pentru o legislatură, deputat de Bacau. A beneficiat, de a lungul timpului, de protecţia politică a lui Viorel Hrebenciuc şi Victor Ponta.


Cosmin Necula, primarul Bacăului (stânga), Dragoș Benea (dreapta)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

4 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?

5 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia