BREAKING Rareș Bogdan, prima declarație în calitate de cap de listă al PNL la europarlamentare: Am decis să intru în arenă. Pericolul pentru România este mult prea mare. Nu voi amesteca însă politica cu presa

BREAKING Rareș Bogdan, prima declarație în calitate de cap de listă al PNL la europarlamentare: Am decis să intru în arenă. Pericolul pentru România este mult prea mare. Nu voi amesteca însă politica cu presa

BREAKING Rareș Bogdan, prima declarație în calitate de cap de listă al PNL la europarlamentare: Am decis să intru în arenă. Pericolul pentru România este mult prea mare. Nu voi amesteca însă politica cu presa.
 
Jurnalistul Rareș Bogdan a declarat în exclusivitate pentru G4Media.ro  că s-a decis, joi, să candideze pe listele PNL la europarlamentare  pe prima poziție. ”Am decis să intru în arenenă. Pericolul pentru România este mult prea mare. Intru în PNL, candidez la europarlamentare cap de listă. Vreau să-i conving pe toți liberalii din țară și din diasporă, pe toți cei care cred în dreapta unită, pe toți cei care cred în președintele Iohannis că Partidul Național Liberal se va bate pentru prima dată în istoria sa post decembristă pentru a fi numărul 1 în seara zilei de 26  mai”.

UPDATE/Liberalii au stabilit joi, în ședința Biroului Executiv (BEX), ordinea pe lista pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

 Lista votată de BEX:

1. Rareș Bogdan
2. Mircea Hava
3. Siegfried Mureșan
4. Vasile Blaga
5. Adina Vălean
6. Daniel Buda
7. Dan Motreanu
8. Gheorghe Falcă
9. Cristian Bușoi
10. Marian Jean Marinescu
11. Vlad Nistor
12. Mihai Țurcanu
13. Violeta Alexandru

Întrebat dacă va prelua președinția PNL București, Bogdan a spus că nu și că intră în partid ca simplu membru. ”Le voi demonstra în următoarele 65 de zile dacă merit sau nu să aibă încredere în mine pentru mai mult decât un simplu membru de partid”. Bogdan a spus că va discuta cu Cozmin Gușă și conduceerea Realitate, probabil duminică voi fi încă pe post.

”Nu voi amesteca însă politica cu presa. Am făcut tot ce mi-a stat în putință din societatea civilă și din presă pentru a bloca acapararea României de către PSD și ALDE. Voi face acum tot ce-mi stă în putință pentru a-i reprezenta cu cinste pe români și pentru a crea un front comun și total anti-PSD. Cred într-o unitate a opoziției imediat după europarlamentare”,

Pe 27 februarie, Rareș Bogdan a declarat pentru G4Media.ro că a primit o ofertă de la PNL pentru a deschide lista candidaților la europarlamentare, dar a specificat că va lua o decizie după 21 martie, lucru pe care l-a transmis și liberalilor.

”PNL mi-a făcut ofertă pentru a deschide lista. Decizia o voi lua după 21 martie, ceea ce le-am transmis și liberalilor”, a declarat Rareș Bogdan pentru G4Media.ro.

„Nu parasesc presa. Daca voi ajunge la o intelegere cu PNL, nu voi face altceva decat sa mai urc o tribuna, de pe baricada pe care sunt acum. Nu abandonez baricada, nu abandonez cauza pentru care am luptat. Daca voi fi europarlamentar, voi avea program la Bruxelles de luni, pana miercuri. Si, in aceste conditii, voi discuta cu conducerea postului Realitatea TV si cu PNL ca joi si vineri sa fac emisiuni ca invitat permanent, co-moderator, si un duplex marti seara, Bucuresti-Bruxelles, cu mine timp de 4 ore in platoul de la Bruxelles. Fara minimum trei seri pe Realitatea TV nu plec”, a explicat Rareș Bogdan pentru realitatea.net.

Data limită de depunere a listei este 28 martie, însă aceasta mai trebuie validate printr-o hotărâre a Biroului Permanent și validate în Convenția Națională.

G4Media.ro a scris încă din 17 februarie că PNL amână discutarea listei candidaților la europarlamentare cu două săptămâni, cea mai mare problemă fiind identificarea numelui care să deschidă lista. Lista trebuia luată în discuție la ședința din 18 februarie, însă liberalii au fost anunțați că discuția se amână.

”Ca urmare a faptului ca o mare parte din candidati nu pot fi prezenti pentru sustinerea candidaturilor la alegerile europarlamentare, la reuniunile BEx si BPN de luni, 18 februarie 2019 acest punct nu va figura pe ordinea de zi. Vom reprograma audierea candidatilor la o data pe care o vom comunica in timp util”, se arată în mesajul transmis membrilor biroului politic al PNL vineri seara.

Pentru candidatul care va deschide lista au fost vehiculate până acum mai multe nume: Crin Antonescu, omul de afaceri Dragoș Anastasiu, realizatorul de la Realitatea TV, Rareș Bogdan. Antonescu n-ar fi acceptat de Ludovic Orban, iar Anastasiu și Bogdan nu doresc sa candideze, potrivit surselor G4Media.ro. Bogdan ar fi fost intens curtat de liberali în ultima perioadă.

În rest, lista PNL pentru europarlamentare va fi alcătuită din nume precum: Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, Siegfried Mureșan, actual europarlamentar, ales în 2014 pe lista PMP, Dan Motreanu, Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, primarul Aradului, Daniel Buda, Adina Vălean și Marian Jean Marinescu.

 
 



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”