BREAKING Roger Stone, aliatul lui Trump care a discutat cu hackerul rus Guccifer 2.0, a fost arestat în SUA

BREAKING Roger Stone, aliatul lui Trump care a discutat cu hackerul rus Guccifer 2.0, a fost arestat în SUA

BREAKING Roger Stone, aliatul lui Trump care a discutat cu hackerul rus Guccifer 2.0, a fost arestat în SUA. Roger Stone, consultant politic și un aliat politic al președintelui Donald Trump, a fost arestat vineri dimineață de FBI în casa sa din Florida, anunță CNN. Potrivit BBC, el a fost pus sub acuzare de comisia specială a lui Robert Mueller pentru șapte presupuse încălcări ale legii, relatează  G4Media.ro .

Este vorba despre o acuzație de obstrucționare a unei proceduri oficiale, cinci acuzații de declarații false și una de manipulare a martorilor.

Reamintim că Roger Stone, fost consultant politic pentru Trump, a recunoscut că a comunicat cu hackerul rus Guccifer 2.0 prin mesaje pe Twitter înaintea campaniei electorale prezidențiale din SUA. Guccifer 2.0, hacker-ul care susţine că a furnizat WikiLeaks emailurile furate de la Partidul Democrat din SUA înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016, ar fi agent al serviciului secret al armatei ruse , temutul GRU, scriu publicaţiile The Daily Beast şi SCmagazine. Guccifer 2.0 s-a prezentat în 2016, când a comunicat public în premieră, drept un hacker român.

Dovada apartenenţei la GRU ar fi fost găsită de serviciile secrete americane în momentul în care Guccifer 2.0 a omis sa activeze o măsură specifică de protecţie în timpul comunicării externe, scriu publicaţiile citate.

Roger Stone a vizitat și România în iunie 2017. La acel moment, HotNews.ro scria că Stone ar fi venit la București la invitația unui om de afaceri pe filiera PSD – Dragnea, iar consultantul politic n-ar fi avut întâlniri oficiale, vizita sa urmărind interese strict politice.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”