BREAKING Sechestru uriaș în dosarul Romvag Caracal în care este vizat omul de afaceri Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV: bunuri de aproape 36 de milioane de euro, indisponibilizate

BREAKING Sechestru uriaș în dosarul Romvag Caracal în care este vizat omul de afaceri Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV: bunuri de aproape 36 de milioane de euro, indisponibilizate

DIICOT a pus sechestru pe ”bunuri mobile și imobile” în valoare de 2.730.000 de euro și 159.977.598 de lei, în total aproape 36 milioane de euro, ale celor 11 persoane anchetate în dosarul Romvag Caracal, printre care și Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV, potrivit unui răspuns al DIICOT la solicitarea G4Media.ro .

Foto: răspunsul DIICOT la solicitarea G4media.ro

Dosarul este investigat încă din 2016 și, inițial, era vorba despre un prejudiciu mai mic, de numai 8 milioane de euro. În acest caz, Burci a fost reținut acum 4 ani. Dosarul a fost preluat de la biroul teritorial Olt la structura centrală a DIICOT.

Acum, omul de afaceri a contestat la Curtea de Apel București măsura sechestrului, însă  judecătorii i-au respins cererea .

 Cine e Cristi Burci. Patronul Prima Tv și Adevărul este considerat un om de afaceri apropiat de PSD, însă cultivă relații transpartinice. A fost unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri pe lângă fostul premier Viorica Dăncilă.

Potrivit unor surse, Cristian Burci ar fi plecat din țară în Abu Dhabi împreună cu omul de afaceri Cristian Hideg, patronul Romwine and Coffee în timpul stării de urgență. Potrivit  Libertatea , Hideg ar fi plecat în Abu Dhabi la finalul lunii martie, împreună cu Cristi Burci și cu alți 8-9 oameni din fabrica Sanimed de la Călugăreni, județul Giurgiu.

Foto sus: Digi24.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...